Turismul și tradițiile în viziunea liderului PMP Sălaj, Adrian Popan + proiectul pentru modernizarea infrastructurii județene

Adrian Popan este candidatul PMP Sălaj pentru Primăria Municipiului Zalău. Acumulând experiență ca și consilier local în această legislatură, Popan deschide lista candidaților pentru Consiliul Local al municipiului Zalău. Totodată, el este și al patrulea pe lista pentru Consiliul Județean Sălaj. Popan are 50 de ani și s-a născut în Cormeniș din comuna Lozna. Ajuns inginer proiectant la una din multinaționalele sălăjene, Popan este unul din fondatorii Filialei Sălaj a Partidului Mișcarea Populară, în anul 2013.

Liderul PMP Sălaj susțin ca identitate unui popor sunt tradițiile, iar dăcă acestea se pun în valoare se mișcă și turismul. În acest context, Popam a avut o inițiativă în urmă cu ceva timp, pe care acum vrea o să pună în practică. Este vorba despre Pălinca de Zalău, o emblemă pentru oraș și o băutură cunoscută în țara. Adrian Popan vrea să înființeze un muzeu al pălincii, pemtru că cei care se pricep la povești pot construi o prezentare frumoasă a Zalăului, pe marginea palincii care să fie un punct de atracție în oraș.

„Pilonul pe care ar trebui să se păstreze identitatea unui popor sunt tradițiile. Tradițiile sălăjene sunt remarcabile și în periplul meu prin județ să stiți că am descoperit multe lucruri frumaose pe care merită să se promovăm. Vorbesc de județ pentru că nu putem separa turismul în Zalău de turismul județean, iar progrmul nostru la CJ se găsesc acesste lucruri. Zalăul din pacate nu  excelează în domeniul turismului și pe lângă Muzeul Județean de istorie care se află în condițtii bune se mai pot face multe lucruri în acest sens. Imi aduc aminte de o inițiativă de-a mea în Consiliului Local când am cerut să se studieze posibilitatea inființărea unui muzeu a pălincii. Si asta era în strânsă legătură cu  domnul Mircea Groza, un mare pasionat al tradiițiilor noastre. Palincă de Zalău este o emblemă pentru oras și spun că este portrivit să promovam acest lcuru și vobesc în cunoștiință de cauza pentru că în sfera mea profesională interacțiionez cu multe culturi și vă spun ca a căștigat un loc important prezentarea Zalăului sau prezentarea mea atunci când mă deplasez în alte locații în interes profesional. Palinca de Zalău  și-a câștigat un renume și e bine să o promovăm. Am fost prin multe locuri din Europa și peste tot am găsit un muzeu al ciocolatei, un muzeu al șampanie, al  whisky-ului. Aici am avea ce spune pentru că pălinca de Zalău are tradiții îndepărtate, iar cei care se pricep la povești pot construi o prezentare frumoasă care să fie un punct de atracție în oraș”, spune Adrian Popan. 

Adrian Popan: ”Modernizarea infrastrcuturii să înceapă de la canalizare”

Adrian Popan are și un proiect inedit în ceea ce privește modernizarea infrastructurii. PMP-istul este de părere că reabilitarea unei infrastructuri trebuie începută de la canalizare. Adică înainte de asfaltare, strada respectivă să dispună de canalizare și conducte de apă puse la punct, pentru a nu se sparge asfaltul în momentul schimbării acestora. Practic Popan propune să nu se risipească banul public, să nu se arunce material, iar muncitorii să nu lucreze pe degeaba. 

Adauga comentariu