TSD Zalău, donație importantă pentru micuțul Luca Andrei, băiețelul de doar un an și două luni grav bolnav

Drama prin care trece famlia micuțului Luca Andrei a impresionat întreaga comunitate din Sălaj și nu numai. Oameni cu suflet mare s-au mobilizat și au început să doneze pentru îngerașul de doar un an și două luni, grav bolnav, după ce medicii i-au descoperit două tumori pe creier. 

Ca de fiecare dată, la inițiativa Ziarul de Sălaj, mai mulți membri TSD Zalău, au răspuns pozitiv și au pus mână de la mână, făcând donație importantă pentru Luca Andrei. 

O familie din Zalău trece prin clipe de coșmar în această perioadă. Băiețelul lor de doar un an și două luni are grave probleme de sănătate, iar pentru vindecare are nevoie de  radioterapie cu protoni. Noi, toți, putem să-i oferi șansa la viață, micuțului îngeraș. 

Luca Andrei este unicul copil al Ioanei și Vlad Derjan, doi tineri pe care viața îi pune la grea încercare în această clipă. Luca Andrei a venit mai devreme pe lume, la 34 de săptămâni, iar în prezent are un an și două luni. Micuțul este un copilași tare vesel și fericit, deși viața a fost nedreaptă cu el. 

În urmă cu o lună, după mai multe vizite la medici și analize, lui Luca Andrei i s-au descoperit două tumori pe creier. A fost operat și se părea că totul decurge bine, însă vestea primită ulteior le-a dat peste cap întreaga viață. Tumora este rabdoidă atipică foarte agresivă și rară în același timp.  

Potrivit specialiștilor, tumora atipică rabdoidă este o tumoră a sistemului nervos central cancerigenă (malignă) care își are originea la nivelul celulelor embrionare de la nivelul cerebelului. Aceste tumori se pot produce la orice vârstă, dar cel mai adesea apar la bebeluși și la copiii cu vârsta sub trei ani. Reprezintă un tip de cancer rar, agresiv.

Pentru a învinge această boală nemiloasă și pentru a putea trăi în continuare, micuțul Luca Andrei are nevoie de un tratament destul de costisitor și anume radioterapie cu protoni. În urmă cu câteva zile, Luca Andrei a făcut prima ședință de chimioterapie având în vedere că tumora a început iar să se dezvolte. 

Oameni buni, oameni cu suflet mare, haideți să-i redăm șansa la viață acestui mic îngeraș. Care simțiți nevoia și care dispuneți de orice ajutor, vă rog să va implicați. Noi, toți împreună facem minunile să se implineaacă. 

Pentru donatii: 

Derjan Vlad

Cont BT RON:
RO05BTRLRONCRT00Z1127402

Cont BT EURO:
RO87BTRLEURCRT00Z1127402
SWIFT: BTRLRO22

Adauga comentariu