Trotuare modernizate și amenajarea pistelor de biciclete, cuprinse într-un proiect de aproape 60 de milioane de lei, aprobat de consilierii locali municipali

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local municipal a fost aprobată participarea UAT Municipiul Zalău la proiectul ”Modernizare coridoare de mobilitate urbană durabilă – Zalău 2023” în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, ce prevede promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon.

Proiectul de investiții vizează amenajarea trotuarelor și a unei piste de biciclete pe Bulevardul Mihai Viteazu pe o lungime de aproximativ 5,6 km, reabilitarea și extinderea canalizării pluviale, realizarea unui canal tehnic subteran pentru curenți slabi, amenajarea stațiilor de autobuz, amplasarea de mobilier urban dar si amenajarea spațiilor verzi aferente. De asemenea, va fi amenajată o bandă dedicată autobuzelor pe un tronson de 1,4 km de pe strada Simion Bărnuțiu -Voievod Gelu, aici urmând să fie reabilitată și extinsă canalizarea pluvială, amenajate stațiile de autobuz și spațiile verzi. Bugetul proiectului aprobat se ridică la 59.711.886,48 lei, din care contribuția proprie a Municipiului Zalău este de 1,8 milioane lei. Viceprimarul Teodor Bălăjel a declarat că pista de biciclete a fost gândită în așa fel încât să nu afecteze lucrările deja efectuate pe bulevard, inclusiv cele ce urmează să fie făcute de Compana de apă și care sunt cuprinse în proiectul de mobilitate urbană pe zonele Bulevardu Mihai Viteazu, Simion Bărnuțiu, Gheorgeh Doja. Între Zahana și până în zona Companiei de apa, pe bulevard, va fi o parte de canal menajer reabilitat, în rest se vor realiza câteva traversări a bulevardului prin forare, astfel încât să nu fie afectate lucrările efectuată deja sau cele care urmează sa fie efectuate pe bulevard. Perioada de implementare a proiectului este de 4 ani, iar lucrarile vor demara din trimestrul doi al acestui an.

Adauga comentariu