Tronsonul II al șoselei ocolitoare a municipiului Zalău va deveni realitate? Primarul, Ionel Ciunt acuză opoziția de minciună: „Unii au tot vorbit și vor mai vorbi, noi am muncit„

Varianta ocolitoare a municipiului Zalău, tronsonul II, unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului va intra în procedura de licitaţie pentru proiectare şi execuţie până cel târziu în data de 24 mai. În cazul în care nu vor exista contestaţii, în termen de 90 de zile de la depunerea ofertelor se pot semna contractele de execuţie de lucrări. Investiția se ridică la 42 de milioane de euro.

Sunt mai bine de doi ani de eforturi, studii de fezabilitate, documente, zeci de întâlniri și analize, avize, aprobări, hotărâre de Guvern. Dar acum intram în linie dreaptă. În câteva luni vor începe lucrările și abia aștept primul utilaj pe șantier! A fost ambiția mea când am candidat să mă bat pentru acest proiect și sunt absolut convins că va fi un proiect reușit„ a declarat Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Ionel Ciunt acuză opoziția de minciună și de acuzații nefondate la adresa conducerii Primăriei și explică motivul pentru care nu s-au alocat bani pentru varianta ocolitoare a Zalăului din bugetul de stat. „Vă fac o precizare clară: Pentru că s-au spus de către cei din opoziție foarte multe minciuni și s-au adus acuzații nefondate nouă și Guvernului PSD: banii pentru realizarea proiectului vin din fonduri europene! Această investiție a fost cuprinsă în Masterplanul de Transport pe infrastructură rutieră mare, din acest motiv nu s-au alocat bani de la bugetul de stat. De la Guvern nu era nevoie decât de bani pentru partea de cofinanțare, ceea ce s-a și alocat în bugetul pe acest an„

Unii au tot vorbit și vor mai vorbi, noi am muncit! subliniază primarul Ionel Ciunt, declarațiile sale fiind susținute de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, potrivit căruia execuția și proiectarea șoselei vor fi realizate din bani europeni. Mai mult decât atât, edilul de Zalău amintește de sprijinul necondiționat acordat de Călin Forț, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, cel care a și semnat avizul CT în cadrul Ministerului, dar și de cei care au contribuit ca acest proiect să devină realitate, în special parlamentarilor PSD, Gheorghe Pop și Iuliu Nosa.

Trei porţiuni din autostrada Transilvania ce străbat Sălajul au ca termen de depunere a ofertelor a doua jumătate a lunii mai, iar alte două tronsoane vor fi scoase la licitaţie la sfârşitul lui iunie. Este vorba despre Secţiunea Mihăeşti-Zimbor pentru care procedura de depunerea ofertelor a fost lansată, secţiunile Zimbor - Poarta Sălajului și Nuşfalău - Suplacu de Barcău care în 22 mai au termen de depunere a ofertelor. Secțiunile Poarta Sălajului - Zalău - tunelul Meseş şi Nuşfalău - Suplacu de Barcău vor fi scoase la licitaţie până la sfârşitul lunii iunie.

Adauga comentariu