Trei șoferi au fost surprinși în trafic luna trecută de polițiștii rutieri cu autovehiculele neînmatriculate sau neînregistrate

Polițiștii rutieri au depistat în trafic în luna ianuarie 2019, trei șoferi care conduceau autovehiculele neînmatriculate sau neînregistrate pe drumurile publice. În anul 2018, 45 de şoferi care conduceau autovehicule neînmatriculate sau neînregistrate au fost depistați de polițiști și alţi 13 conducători auto au fost surprinşi în timp ce conduceau autovehiculele cu număr fals de înmatriculare, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Potrivit legii, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă. De asemenea, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Totodată, tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulație în România, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

sursa foto turnul sfatului

Adauga comentariu