Tot mai mulți șoferi se urcă băuți la volan. Top cinci cele mai mari alcoolemii înregistrate în luna mai pe drumurile din Sălaj

Una dintre cele mai importante cauze care generează accidente de circulație este alcoolul la volan. Mulți șoferi se urcă băuți și produc accidente, unele chiar și mortale. Nici județul Sălaj nu este lipsit de asemenea șoferi. Cea mai mare alcoolemie cu care a fost depistat un șofer pe drumurile din Sălaj, luna trecută, a fost de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 4 mai a.c., ora 22.00, prin localitatea Giurtelecu Şimleului, poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Sărmăşag au oprit pentru control un bărbat, din judeţul Sălaj, iar la testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat .

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat la data de 9 mai a.c., ora 17:15, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului, pe raza municipiului Zalău, au fost solicitați de către colegii lor de la Biroul de Ordine Publică pentru a se deplasa pe strada Cimitirului, întrucât au depistat un şofer, din comuna Dobrin, care circula cu maşina, deşi dreptul de a conduce era suspendat.Ajunşi la faţa locului, poliţiştii l-au testat pe şofer cu alcooltestul, rezultatul fiind pozitiv. Acesta avea o alcoolemie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 13 mai a.c., ora 14.45, poliţiştii Biroului Rutier au depistat pe strada Gheorghe Doja, din municipiul Zalău, un şofer, în vârstă de 52 de ani.  La testarea cu alcooltestul a rezultat o alcoolemie 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi zi (13 mai a.c., ora 20.45), un bărbat din comuna Şimişna a fost oprit pentru control de poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda, în timp ce circula cu autoturismul pe Drumul Judeţean 108S. Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Tot în cursul lunii mai, polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda s-au sesizat din oficiu, despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Șimișna. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că un bărbat, din Sălaj, ar fi condus autoturismul prin localitatea menţionată, iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei de deplasare și a intrat într-un gard. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Potrivit IPJ S[laj, ]n toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor acestea vor fi înaintate unităţilor de parchet competente cu propuneri legale.

Adauga comentariu