Top 10 firme din Sălaj care fac bani din comerț. Multicom și Titan au rulaj într-un an de peste 42 milioane de euro

Adunate, Multicom și Titan, cei mai importanți comercianți autohtoni, au o cifră de afaceri, adică un rulaj anual, de aproximativ 42 de milioane de euro. În top 10 se mai regăsesc firme care comercializează mașini de cusut și chiar farmacii. Topul este realziat pe cifrele din anul 2018, iar ordinea este dată de profitul realizat de acestea.

De departe clasamentul este condus de Multicum. Magazinele Multicom au o cifră de afaceri de 91 milioane de lei, adică 19 milioane de euro. Multicom are și un profit de 5 milioane de lei, adică un milion de euro, în creștere substanțială față de anul 2017, dar echivalent cu cel din 2016. La gigantul vânzător de materiale de construcții lucrează în medie 130 de sălăjeni. 

Pe locul doi se află Total AS. Firma de distribuție deținută de Radu Istrate are o cifră de afaceri de 50 de milioane de lei, adică 10,6 milioane de euro. Gigantul a avut un profit în anul 2018 de 3,9 milioane de lei, în creștere cu un milion de lei față de anul 2017. Pe locul trei se situează GROUP METAL TRADING SRL, societate deținută de Nicolae Hodiș. Firma are o cifră de afaceri de 29,5 milioane de lei și un profit de 3,7 milioane de lei, în scădere față de anul 2017. 

Pe patru se situează un alt gigant din Zalău al comerțului tradițional - Titan. După cifra de afaceri, uriașul magazin din Zalău este de departe pe primul loc, cu o cifră de afaceri de 109 milioane de lei, adică 23 de milioane de euro, însă a raportat un profit de 2,6 milioane de lei. 

Pe cinci se află o firmă care vinde mașini de cusut. GOOD STYLE SRLdin Hereclean are o cifră de afaceri de 13 milioane de lei și un profit de 2,3 milioane lei. 

Următorul în top este DROPHSYSTEM SRL ce are cod CAEN principal comert cu ridicata al deseurilor si resturilor. Firma din Zalău are o cifră de afaceri de 23 milioane de lei și un profit de 2,1 milioane de lei. Următoarea în top este HIDROTECHNIKA SRL cu o cifră de afaceri de 14 milioane lei și un profit de 1,8 milioane de lei.

Pe opt se află UNIVERSAL EURO BUILD cu o cifră de afaceri de 39 milioane lei și un profit de 1,6 milioane lei, iar pe nouă se regăsește Boglar Plus cu 3,2 milioane lei cifră de afaceri și profit de 1,6 milioane de lei.

Ultima în top este Perla Medifarm, singura farmacie din acest clasament. Firma rulează 1,1 milioane de lei pe an și face un profit de 1,6 milioane de lei. 

 

Adauga comentariu