Tinerii din mediul rural sunt invitați să-și cunoască istoria și cultura locală. La ediția inaugurală au participat elevii Liceului Tehnologic ”Liviu Rebreanu” din Hida

Asociația Sălăjenii Contează a demarat proiectul ”Descoperă orașul Șimleu Silvaniei” destinat elevilor claselor a-VIII-a și a XII-a din satele sălăjene, derulat în parteneriat cu Primăria Șimleu Silvaniei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Șimleu Silvaniei. Prin proiect se derulează excursii gratuite pentru elevi din mediul rural, astfel încât tinerii să își cunoască istoria și cultura locală. 

Primii participanți la proiect au fost elevii Liceului Tehnologic ”Liviu Rebreanu” din Hida, care au descoperit orașul Șimleu Silvaniei, într-o excursie care să-i apropie de cultura, istoria și viața economică a orașului. Pentru această excursie a fost îcheiat un parteneriat cu Primăria Hida și Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu”. Elevii din Hida care au participat vineri, la prima excursie din proiect au avut ocazia să cunoască legendele Cetății Bathory, au vizitat Biserica romano-catolică, Muzeul Holocaustului din Transilvania de Nord, casa în care s-a născut Iuliu Maniu și Parcul Central. De asemenea au învățat cum se produce șampania Silvania și mobila Simex. 

Asociația Sălăjenii Contează invită administrațiile locale să se alăture acestui demers de culturalizare a tinerelor generații.

sursa Asociația Salajenii Conteaza

Adauga comentariu