Telefon mobil şi peste 1000 de euro recuperaţi de Poliţiştii Biroului de Ordine Publică

În perioada 2-8 iulie a.c., poliţiştii de la structura de ordine publică, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, au acționat cu efective mărite pentru prevenirea faptelor antisociale, identificarea persoanelor bănuite de comiterea unor fapte penale, menținerea ordinii și liniștii publice, dar şi pentru prevenirea răspândirii noului virus.

În materie penală, polițiștii au administrat probatoriu şi au soluţionat 10 dosare penale, majoritatea dintre acestea au avut ca obiect infracţiuni de furt şi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Având în vedere latura contravenţională, poliţiştii au aplicat 202 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42570 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 118 au fost la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 67  la regimul circulaţiei rutiere, opt la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, două la Legea 55/2020, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.  

De asemenea, a fost reţinut un permise de conducere şi opt certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost aplanate opt stări conflictuale.

Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112!

Telefon mobil recuperat de poliţişti

Poliţia a fost sesizată la data de 3 iunie a.c., ora 20.13, prin apelul de urgenţă 112, de către un bărbat, din municipiul Zalău, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-a sustras telefonul mobil în timp ce se afla într-un local din municipiu.

La scurt timp de la sesizare, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, în imediata apropiere. Este vorba despre un copil de 11 ani.

Telefonul a fost recuperat şi restituit păgubitului.

În cauză, poliţişti au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunea de furt.

Prejudiciu de 1100 de euro recuperat de poliţişti

Un bărbat din Zalău a sesizat Poliţia la data de 4 iulie a.c., ora 16.45,  cu privire la faptul că, în seara zilei de 3 iulie a.c., în jurul orei 21:00, în timp ce se afla într-o benzinărie din municipiu, împreună cu un bărbat cunoscut, acesta din urmă ar fi profitat de neatenţia sa şi i-ar fi sustras suma de 1100 de euro, după care a plecat.

Investigaţiile efectuate de poliţişti au dus în scurt timp la identificarea bărbatului, iar prejudiciul a fost recuperat integral.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Adauga comentariu