Tânăra artistă Denisa Rolnic primește 5.000 de lei de la Primăria Zalău pentru a promova obiceiurile și portul popular din Sălaj

Tânăra artistă Denisa Minodora Rolnic (22 ani) va primi suma de 5.000 de lei din partea Primăriei Zalău pentru a organiza un spectacol artistic de promovare a obiceiurilor și a portului popular din județul Sălaj. 

Artista a depus un proiect de finanțare la Primăria Zalău, reprezentanții instituției l-au declarat eligibil, iar în următoarea ședință a Consiliului Local Zalău se va aproba suma de bani pe care tânăra o va primi. 

Să spunem că Denisa este una dintre tinerele talentate din județ. Cântăreaţa originară din localitatea Iaz, comuna Plopiş  se poate lăuda cu o mulţime de premii, cele mai importante fiind Marele Premiu la Festivalul Cântecului Popular “Elena Roizen” Ovidiu, Constanţa; Marele Premiu al Concursului de Folclor “Elena Jurjescu” Timiş şi Premiul I la Concursul Naţional de Creaţie Populară “Tradiţii Silvanie” Şimleu Silvaniei.

Tânăra a încântat însă şi publicul din alte ţări. A avut concerte atât în Ucraina, unde le-a cântat românilor din Cernăuţi, cât şi în Serbia, de unde chiar s-a întors cu premiul I al unui important festival de folclor organizat în localitatea Bor. A mai fost prezentă şi în Chişinău, de unde s-a întors acasă cu Premiul I la Festivalul Internaţional pentru Copii.

sursa foto - facebook/Denisa Rolnic

Adauga comentariu