Tânăr din Panic, amendat de polițiștii sălăjeni cu 5 mii de lei, după ce a fost prins în trafic cu 825 de kilograme de tencuială minerală fără a avea documente de însoţire a mărfii

Peste 60 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii Biroului Rutier în cadrul unei acţiuni ce a vizat nerespectarea regimului legal de viteză, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, transportul ilegal de marfă şi persoane, dar şi nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni. Au fost confiscate bunuri de aproape 6000 de lei.

În perioada 28-29 iulie a.c., poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat o acţiune pe raza municipiului Zalău ce a avut ca scop prevenirea accidentelor de circulaţie produse din cauza abaterilor de la normele rutiere, fiind verificate 97 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 63 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 17 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, cinci pentru nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, 10 au fost aplicate transportatorilor de marfă, două la legea 12/1990, iar diferenţa au constituit alte abateri. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la suma de 27205 lei.

În cadrul acţiunii a fost constată o infracţiune de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, poliţiştii au reţinut două permise de conducere şi un certificat de înmatriculare. Totodată au fost ridicate în vederea confiscării materiale de construcţie în valoare de 5855 lei.

Cu alcoolul la volan

Un tânăr de 28 de ani, din municipiul Zalău a fost oprit în trafic de poliţişti în noaptea de 28 spre 29 iulie a.c., la ora 2.00. Tânărul conducea autoturismul pe strada Viitorului, din municipiul Zalău. La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,91mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Peste 800 de kilograme de tencuială minerală ridicate în vederea confiscării

Un tânăr din localitatea Panic conducea autoutilitara pe Centura Ocolitoare a Zalăului, iar la intersecţia cu Drumul Judeţean 191C a fost oprit de poliţişti. Verificările efectuate au stabilit că acesta transporta 825 de kilograme de tencuială minerală fără a avea documente de însoţire a mărfii.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5000 de lei, iar marfa a fost ridicată în vederea confiscării până la finalizarea cercetărilor.

Adauga comentariu