Tânăr de 24 de ani, prins de polițiști cu 184 de km/h pe un drum din Sălaj

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr care circula cu viteza de peste 180km/h, viteză înregistrată cu aparatul TruCam, în localitatea Bârsău Mare. Tânărul a fost sancţionat, iar permisul de conducere i-a fost suspendat.

La data de 29 mai a.c., ora 16.16, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere, pe Drumul Național 1C.

În cadrul acțiunii a fost depistat un tânăr de 24 ani, care circula cu autoturismul pe drumul menţionat, prin localitatea Bârsău Mare, cu viteza de 184 km/h.

Față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării  contravenționale cu amendă în valoare de 1305 lei. Ca măsură complementară, permisul de conducere i-a fost reţinut pentru 90 de zile. 

Conform O.U.G. 195/2002, depășirea cu mai mult de 50  km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus , constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

"Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, șocul produs de accident este mai mare, iar consecințele mai grave. Respectați limita legală de viteză pentru fiecare sector de drum", a transmis IPJ Sălaj. 

Adauga comentariu