Tânăr de 18 ani, depistat în trafic în timp ce conducea cu viteză de peste 180 km/h

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat   astăzi un adolescent care circula cu viteza de peste 180 km/h, fiind înregistrat cu aparatul TruCam. Șoferul a rămas fără permis pe o perioadă de 90 de zile.

La data de 5 iunie a.c, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier desfășurau o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere, pe Drumul Național 1F . 

În cadrul acțiunii a fost depistat un adolescent de 18 de ani, din județul Satu Mare, care circula cu autoturismul pe Drumul Național 1F. La intrarea în localitatea Sălăjeni, acesta a fost înregistrat cu aparatul TruCam cu viteza de 187 de km/h, însă limita maximă  de viteză era de 40 km/h, întrucât se efectuau lucrări pe partea carosabilă.

Față de acesta, polițiștii au luat masura sancționării  contravenționale cu amendă în valoare de 1305 lei. Ca măsură complementară, i-a fost reținut permisul de conducere, pe o perioadă de  90 de zile.  

Conform O.U.G. 195/2002, depășirea cu mai mult de 50  km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus , constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

Nu uitati! Cu cât viteza este mai mare, șocul produs de accident este mai mare , iar consecințele mai grave.  Respectați limita legală de viteză pentru fiecare sector de drum!

Adauga comentariu