Tabere gratuite la mare pentru 125 de elevi sălăjeni cu handicap sau proveniti din familii dezavantajate. Adrian Fărcaș, director executiv DJTS Sălaj: ”Toate costurile cu cazarea, masa și transportul la tabăra socială sunt asigurate de noi”

Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sălaj organizează tabere gratuite pentru preșcolari, elevi și studenți cu handicap și pentru copiii care se încadrează într-o formă de ajutor social din județul Sălaj. Tabăra pentru copiii cu handicap se va desfășura în perioada 26 iunie-1 iulie 2019 la Centrul de agrement 2 Mai din județul Constanța, iar costurile cu cazarea și trei mese zilnice vor fi suportate de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sălaj. Costurile de transport vor fi suportate de către beneficiari. Taberele sociale se organizează în aceeași perioadă, tot pe litoralul romanesc, dar la Eforie Nord, pentru care sunt disponibile 25 de locuri aprobate de Minister, iar toate costurile de cazare, masă și transport sunt suportate de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sălaj a declarat  Adrian Fărcaș, directorul executiv al instituției. Fiecare Direcție pentru Tineret și Sport din țară primește de la Minister un număr de locuri aprobat, atât pe tabere sociale cât și pe tabere pentru persoane cu handicap. Pentru Sălaj, Minsterul Tineretului și Sportului a aprobat 125 de locuri pentru acest an. 

”Anul acesta am fost înștiințati de către Minister că am primit 125 de locuri, din care 100 pentru copiii cu handicap și 25 pentru taberele sociale, adică pentru copiii care se încadrează într-o formă de ajutor social, copii și tineri proveniți din familii aflate în situație de risc major de integrare socială. Am rezervat deja locurile pe litoral, la Eforie Nord și la 2 Mai pentru perioada 25 iunie- 1 iulie, la centrul de agrement care apartine de Direcția pentru Tineret și Sport Constanța, atât pentru pentru persoane cu handicap cât și pentru tabăra socială. Vor fi cinci nopți, șase zile, cu trei mese pe zi, pensiune comletă. Toate costurile cu cazarea, masa și transportul la tabăra socială sunt asigurate de noi. La tabăra pentru persoane cu handicap asigurăm doar cazare și masă întrucât aceștia beneficiază de transport gratuit. Taberele costă undeva în jurul a 50 de mii de lei, bani primiti de noi de la Minister, iar noi încheiem un contract cu Direcția pentru Tineret și Sport Constanța, plătim serviciile de cazare și masă și trimitem cei 125 de copii în tabără. Pentru cei 25 de copii din tabăra socială, trimitem o adresă către Inspectoratul Școlar Județean prin care solicităm un tabel cu 12 elevi și la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului de la care cerem o listă cu 13 elevi aflați în cele patru centre de plasament din județ, Jibou, Zalău, Șimleu și Cehu. La tabăra pentru persoane cu handicap, de astăzi până în 2 iunie se pot depune dosare la noi la Direcție, iar locurile libere rămase le trimitem către Direcția pentru Protecția Copilului care ne trimit dosarele completate. Aceasta este procedura prin care noi organizăm în fiecare an tabere sociale, cel puțin de când mă aflu la conducerea acestei instituții de aproape 9 ani de zile. Chiar săptămâna trecută am primit adresă de la Minister, prin care am fost înștiințați că am primit 125 de locuri” subliniază Adrian Fărcaș, director executiv la Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Sălaj.

Taberele sociale sunt minivacanţe care se pot desfăşura în centrele de agrement partenere ale Ministerului Tineretului și Sportului și au ca scop integrarea în societate a elevilor care beneficiază de o măsură de protecție specială, scopul fiind socializarea şi relaţionarea grupului.Taberele sociale se adresează atât elevilor cu burse sociale, cât şi elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie specială, respectiv copii plasaţi la familii, asistenţi maternali sau servicii de tip rezidenţial din fiecare judeţ. Persoanele interesate să participe la aceste tabere se pot adresa Direcției Județene pentru Tineret și Sport Sălaj cu sediul în piața Iuliu Maniu nr.12, la telefon 0260/662.987, pe email djst.salaj@mts.ro sau pe facebook. Dosarele de înscriere și participare se depun începând de astăzi, 3 mai și până în data de 3 iunie la ora 16, la sediul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Sălaj.

foto: torakarate.ro

Adauga comentariu