Sute de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri zălăuani

Polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliţiei municipale, au continuat acţiunile pentru siguranţa traficului rutier, dar şi pentru prevenirea răspândirii noului virus. Peste 200 de sancţiuni au fost aplicate, fiind reţinute 11 permise de conducere şi şapte certificate de înmatriculare. 

În perioada 14-19 mai a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au acționat în zona de competenţă, pentru siguranța traficului rutier.

Astfel, în perioada de referință, poliţiştii au aplicat 214 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 43555 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 213 au fost la regimul circulaţiei rutiere, iar una la Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie.

De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere, dintre care şase pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, patru pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi unul pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore la sediul poliţiei ca urmare  a producerii unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Totodată, poliţiştii au retras şi şapte certificate de înmatriculare.

În materie penală, au fost constatate patru infracţiuni (conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, conducere fără permis, conducerea pe drumurile publice cu vehiculul neînmatriculat/neînregistrat şi vătămare corporală din culpă).

"Recomandăm în continuare conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, să nu se angajeze în depăşiri riscante, să nu conducă dacă sunt obosiţi sau au consumat băuturi alcoolice, iar la efectuarea oricărei alte manevre să se asigure că aceasta poate fi efectuată în condiţii de siguranţă", a transmis IPJ Sălaj. 

foto-ziarul financiar 

Adauga comentariu