Suprafața de peste 120.000 metri pătrați de pădure va fi defrișată pentru realizarea Șoselei Ocolitoare a municipiului Zalău. Primarul Ionel Ciunt: "Dacă nu sunt contestații, în septembrie cel mai târziu vor începe lucrările la proiect"

Varianta ocolitoare a municipiului Zalău, tronsonul II, unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului a fost luată în discuție de consilierii locali zălăuani în ședința din 12 martie. Inițiatorul proiectului de hotărâre, primarul Ionel Ciunt a declarat că suprafața de 123.690 metri pătrați, proprietate publică a municipiului Zalău va fi scoasă definitiv din fondul forestier pentru realizarea obiectivului de investiții, Varianta ocolitoare a municipiului Zalău, etapa II. Proprietarii care au terenuri pe culoarul pe care va fi realizată investiția vor primi despăgubiri, a precizat viceprimarul Teodor Bălăjel, care a subliniat totodată că în lista de exproprieri apar și proprietăți private nu doar Primăria municipiului, iar proprietarii vor fi despăgubiți pentru suprafețele respective.

"Suprafețele de pădure care se află pe traseul centurii ocolitoare vor fi scoase din fondul silvic prin hotărâre de Guvern, după care proiectul va ajunge la Garda Forestieră, urmează aprobarea indicatorilor tehnico economici, avizul de mediu și achiziția lucrării, iar în toamnă ar putea demara efectiv lucările. "Proiectul de hotărâre privind scoaterea din domeniul silvic a suprafeței de pădure care se află pe traseul centurii ocolitoare va ajunge la garda forestieră, după care va fi nevoie de o hotărâre de guvern pentru scoaterea acestei suprafețe de teren din fondul silvic. Aceasta este o cehstiune de care ne ocupăm noi, dar de începerea proiectului și a lucrărilor pe centura ocolitoare se ocupă regionala CNAIR Cluj și pot să vă spun că luni a fost aprobat studiu tehnico economic a Ministerului Transporturilor, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru proiectul tehnic și execuția efectivă a lucrării. Miercurea viitoare o să avem avizul de mediu pentru acest proiect. În luna aprilie proiectul va fi aprobat într-un comitet tehnico-economic interministerial, după care va putea începe efectiv achiziția acestei lucrări, mă refer la proiectul tehnic și execuția efectivă a lucrării. Dacă nu sunt contestații, în septembrie cel mai târziu vor putea începe lucrările pe acest proiect. După ce apare hotărârea de Guvern, în termen de 90 de zile o să se procedeze la expropriere și odată cu finalizarea proiectului tehnic să se finalizeze și partea cu exproprierea" a declarat Ionel Ciunt primarul municipiului Zalău.

Suprafața care urmează să fie defrișată este situată între Drumul Național 1F și Drumul Județean 191C, iar în urma defrișării o să rezulte aproximativ 1.920 de metri cubi de lemn de foc.

sursa foto greenpeace.org

Adauga comentariu