Știați că Centura Zalăului trece prin Arad și râul Mureș? Studiul de Fezabilitate al Centurii Zalăului făcut de oameni incompetenți. Copy/Paste după alte proiecte

Niște incompetenți, că nu-i putem numi altfel, au făcut studiul de fezabilitate pentru Centura Zalăului cu COPY-PASTE. Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate și realizarea proiectului tehnic a început în martie 2018, fiind câștigat de Search Corporation cu suma de 3,4 milioane de lei, potrivit Asociației Pro Infrastructura.

Chiar dacă s-a ajuns într-un ritm alert la ultima etapă în obținerea Acordului de Mediu, acest progres este abordat superficial, iar profesionalismul lipsește în mare parte. 

În studiul de fezabilitate se vorbește despre Centura Arad și râul Mureș. Ce dracu caută în Zalău nu știm, știm însă că acest proiect a fost făcut prin copy-paste, astfel nu ne explicăm fragmente întregi din alte documentații, fără corectarea denumirilor lor, prezente aici.

Mai mult, viteza de proiectare este de doar 50-60 de km/h, pentru o centură rutieră nouă, într-o țară din Uniunea Europeană și într-o zonă de relief rezonabilă. De asemenea, acest proiect nu cuprinde nici benzi suplimentare dedicate traficului greu pe direcția de urcare, mai ales că panta va fi abruptă pe lungimi semnificative.

Zălăuanii sunt prostiți de peste 10 ani cu această centură de ocolire a orașului, iar acum vine o firmă și realizează prin copy-paste un studiu atât de important, pentru locuitorii din Zalău, dar și pentru cei care tranzitează orașul Zalău. 

Vorba românului ”în România se poate orice”, chiar și să aduci Aradul și râul Mureș prin Zalău.

 

 

Adauga comentariu