Spitalul Orășenesc Șimleu Silvaniei va fi dotat cu echipamente medicale noi și stație de sterilizare. Managerul spitalului, Marcela Coltău: ''Este vorba de un proiect cu finanțare europeană de aproape 8 milioane de lei''

Serviciile medicale oferite pacienților în cadrul Spitalului Orășenesc "Prof. Dr. Ioan Pușcaș" Șimleu Silvaniei vor fi îmbunătățite printr-un proiect cu finațare europeană prin Programul Operațional Regional, fiind al patrulea proiect selectat pentru finanțare depus de Primăria Șimleu Silvaniei. Astfel, vor fi achiziționate 263 de echipamente medicale pentru dotarea cabinetelor de specialitate si a laboratoarelor de analize medicale si radiologie-imagistica. De asemenea, în ambulatoriu vor fi realizate 26 categorii de servicii/investigații medicale noi și alte opt tipuri de analize medicale de laborator din categoria analizelor imunologice. Prin intermediul proiectului, spitalul din Șimleu va fi dotat inclusiv cu un Computer Tomograf și o stație de sterilizare pentru echipamentele din ambulatoriul de specialitate. 

Managerul Spitalului Orășenesc Șimleu Silvaniei, Marcela Coltău a declarat că este vorba despre un proiect cu finanțare europeană prin POR care se referă la echipamente medicale pentru cabinetele de specialitate din ambulatoriu și pentru laboratoarele de analize medicale, radiologie și imagistică medicală și o stație de sterilizare pentru echipamentele din ambulatoriul de specialitate. ''Sterilizarea se face la Spitalul Județean, iar prin intermediul stației de sterilizare care intră și pe acest proiect, instrumentarul care se va folosi în ambulatoriu în cabinetele cu specific chirurgical va putea fi sterilizat la noi'' a declarat Marcela Coltău. Proiectul pentru dotarea spitalului a fost depus de Primăria Șimleu Silvaniei, a trecut de toate fazele de evaluare, iar Primăria ca beneficiar a fost anunțată de către ADR Nord-Vest că proiectul a fost selectat pentru finanțare. Urmează faza de precontractare și semnarea contractului, apoi vor începe licitațiile și dotarea propriu zisă a unității medicale. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 8 milioane de lei, iar ambulatoriul, laboratorul de analize medicale si cel de ragiologie – imagistică vor deservi anual aproape 60.000 de pacienti. 

sursa foto. Spitalului Orășenesc Șimleu Silvaniei

 

Adauga comentariu