Spitalul din Jibou este pe lista ȘPĂGII. Cinci sălăjeni susțin că doctorii și asistentele medicale le-au cerut mită

Cinci sălăjeni susțin, într-un studiu comandat de Ministerul Sănătății, că li s-a cerut șpagă în timp ce se tratau la Spitalul Orășenesc Jibou. 

Amintim că Spitalul din Jibou a fost recent în atenția publicului după ce medicul Florin Secureanu, judecat în dosarul Malaxa, a ajuns doctor balneolog la această unitate spitalicească.

Anti-Bribery Synergy, un organism de certificare acreditat internaţional şi cu operaţiuni la nivel global specializat în audit, evaluare şi certificare a sistemelor de management anti-mită, bazate pe standardul internaţional ISO 37001, a publicat recent, în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătăţii, topul mitei în spitalele din România, cuprins în prima sinteză a unui indicator utilizat în vederea monitorizării performanţelor operaţionale în domeniul combaterii mitei în spitalele din România. În studiu au intrat 352 de spitale publice din toată ţara, inclusiv din judeţul Bihor.

În urma răspunsurilor la întrebarea "Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?" în cadrul Mecanismului de Feedback al Ministerului Sănătăţii a fost realizat un clasament al spitalelor din întreaga ţară, în funcţie de numărul de răspunsuri afirmative. Peste 350 de unităţi medicale din întreaga ţară au făcut subiectul acestui raport, iar pentru perioada ianuarie 2019 - iulie 2019 au existat aproximativ 3.800 de răspunsuri afirmative la întrebarea referitoare la pretinderea de bani sau atenţii din partea personalului medical", arată un comunicat al Anti-Bribery Synergy, conform Bihoreanul. 

Adauga comentariu