”În spatele unui bărbat puternic se află o femie și mai puternică”. Cu ce se ocupă soțiile ”șefilor” de la Primăria Zalău și de la Consiliul Județean Sălaj

Umblă o vorbă prin târg că în spatele unui bărbat puternic se află o femie și mai puternică. Am vrut să vedem dacă acest citat celebru se pliază pe soțiile ”șefilor” de la Primăria Zalău și de la Consiliul Județean. Mai exact, suntem curioși cu ce se ocupă soțiile primarului, a celor doi vieprimari, precum și soțiile președintelui Consiliului Județean Sălaj și a celor doi vicepreședinți. 

Dacă soțul ei a ales o carieră politică, fiind prefect și mai apoi primarul Zalăului, Lăcrimioara Ciunt a ales o cărieră în învățământ. Doamna Ciunt este învățător la Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu”, Zalău, una dintre cele bune școli, dacă ne luăm după vorbele din ”sat”. Are o leafă bunicică pe an, în jur de 48.000, potrivit declarației de avere a soțului, semnată anul trecut în 12 iunie 2018. 

Julia Fazakas este soția lui ”Miki” Fazakas, viceprimar al Zalăului cu care este impreună de 18 ani. Doamna Fazakas este ”afaceristă” și se mândrește cu câteva firme de pe urma cărora obține o nimica toată, în comparației cu soțul ei. Potrivit declarației de avere a viceprimarului Fazakas, Julia deține Dozsahas SRL (Dioșod) și Memfis SRL (Zalău), iar anul trecut a încasat aproape 10.000 de lei. 

În familia viceprimarului Teodor Bălăjel nu există o discrepanță foarte mare între salarii. Dacă edilul câștigă undeva la 86.000 de lei pe an, de la Primăria Zalău, soția Aurica Bălăjel este remunerată cu bani frumoși de la Casa de Asigurări de Sănătate. Aceasta deține funcția de consilier superior și câștigă aproape 65.000 de lei pe an. 

Tiberiu Marc deține puterea în familie

În familia Marc puterea banilor o deține Tiberiu Marc, care câștigă anual peste 120.000 de lei. În schimb soția, Maria Marc este angajată la Citadin, membru în Consiliul de Administrație al Transurbis SA și președinte la Asociația Luminiă-Iubire-Armonie. Doamna Marc aduce în casă aproape 37.000 de lei. Asta cel puțin după declarația de avere a preșdintelui CJ, Tiberiu Marc.

Szilagyi Hajnalka este soția lui Szilagyi Robert, fostul subprefect, în prezent vicepreșindinte la CJ Sălaj. Hajnalka lucrează și ea pentru stat, mai exact la Agenția pentru Protecția Mediului, unde îndeplinește funcția de consilier și câștigă în jur de 27. 000 de lei anual. 

O asemănare foarte mare există între familia Panie și Szilagyi. Ambele lucrează pentru stat. Dacă Sergiu este vicepreședinte la CJ Sălaj, soția lui Anca lucrează la Durecția Județeană de Evindență a Persoanelor Sălaj, unde are o leafă de 27.714 lei. 

 

 

Adauga comentariu