Spărgătorul de mașini de doar 16 ani riscă să fie arestat

Doi zălăuani de 14, respectiv 16 ani, bănuiți de mai multe spargeri din autoturisme sunt cercetați de polițiștii sălăjeni pentru furt calificat în formă continuă. Cei diu minori au comis faptele în luna ianuarie 2019, în municipiul Zalău. Unul dintre aceştia a fost reţinut. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de aproximativ 70%.

Cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale  au stabilit că, în perioada 4 - 7 ianuarie 2019, atât pe timp de zi cât şi în timpul nopţii, cei doi au sustras din cinci autoturisme bunuri  (un laptop, două telefoane mobile, obiecte de îmbrăcăminte etc.) şi bani (100 de lei şi 400 de euro), cauzând un prejudiciu de 7450 de lei. La momentul comiterii faptelor, portierele maşinilor erau închise, dar neasigurate.

Minorul de 16 ani a fost reținut miercuri în baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, iar azi, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Faţă de minorul de 14 ani s-a dispus efectuarea de cercetări în stare de libertate.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora. 

 

 

Adauga comentariu