Șoseaua de centură a Zalăului, motiv de harță între politicieni

"Ne-am săturat de poveștile domnului Bode despre șoseaua de centură din Zalău", scrie liderul ALDE Sălaj pe facebook. Declarația vine după ce proiectul privind varianta ocolitoare a municipiului Zalău, tronsonul II, unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare a municipiului a fost discutat la finele săptămânii trecute în prima ședință PNL Sălaj din acest an. Președintele PNL Sălaj Lucian Bode, a declarat că proiectul a fost deblocat în 2016 împreună cu administrația locală și Guvernul de la acea vreme, după discuții interminabile purtate cu reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.Tot atunci, guvernul tehnocrat susținut de PNL a considerat că acest obiectiv trebuie să fie inclus în masterplanul general de transport și finanțat din exercițiul financiar european 2014-2020 din cadrul Programului Operațional Infrastructuă Mare. PNL a propus pe legea dezbaterilor bugetelor pe 2017 și 2018, amenadamente care vizau suplimentarea fondurilor necesare realizării acestui obiectiv. Cel mai probabil, nemulțumirea liderului ALDE se datorează faptului că Lucian Bode, din funcția de președinte al Comisiei Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților ar fi putut face ceva concret în privința șoselei de centură a orașului. Contactat telefonic, Lucian Bode s-a amuzat pe baza declarației liderului ALDE. "Să-l lăsăm în păcatele lui", a spus liderul PNL Sălaj. 

Valeriu Crișan, vicepreședinte al Consiliului Județean Sălaj în mandatul 2012 - 2016, dar și președinte al PNL Zalău, a fost numit în aprilie 2018 mâna dreaptă a PSD-istului Călin Forț în Ministerul Transporturilor. Călin Forț a devenit în 2017 mâna dreaptă a primarului Ionel Ciunt, după ce a câștigat concursul de administrator public al orașului, fiind de altfel și singurul candidat. A stat doar jumătate de an în funcție pentru că partidul l-a numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Călin Forț a mers la București împreună cu prietenul său Valeriu Crișan. "Sunt prieten cu domnul Forț și am muncit mult timp împreună. M-a numit director de cabinet în Ministerul Transporturilor", declara anul trecut Valeriu Crișan. Valeriu Crișan a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Sălaj în mandatul 2012 - 2016, ales pe listele USL. După ruperea alianței dintre PSD și PNL, și-a păstrat în continuare funcția din Consiliul Județean. Valeriu Crișan a fost vicepreședinte al PNL Sălaj, iar apoi a ajuns președinte al PNL Zalău. A fost timp de două luni, din ianuarie până în aprilie 2016, candidatul PNL pentru Primăria Zalău la alegerile locale din iunie 2016. A fost înlocuit din poziția de candidat, locul său fiind luat de Radu Căpîlnașiu, primarul în funcție la acea vreme.

Anul trecut În mai, liderul PNL Sălaj și vicepreședinte PNL la nivel național, Lucian Bode, i-a pregătit colegului de partid, Valeriu Crișan, un Birou Politic Municipal, în care și-a îndemnat colegii să voteze excluderea acestuia din partid. Decizia lui Bode a venit ca urmare a faptului că fostul președinte al PNL Zalău, Valeriu Crișan, a bătut palma cu PSD-istul Călin Forț pentru un postul din Ministerul Transporturilor. "În legătură cu decizia domnului Valeriu Crișan de a se alătura echipei Dăncilă mă încearcă sentimente contradictorii... Pe de o parte, dezamăgire pentru faptul că un liberal face acest pas în afara partidului, iar pe de altă parte constat lipsa de resursă umană în rândurile PSD. Am avut o discuție cu domnul Valeriu Crișan în care i-am explicat că din punctul meu de vedere face o mare greșeală pentru viitorul său politic. Să te asociezi cu echipa guvernamentală condusă de Viorica Dăncilă girată de Liviu Dragnea echivalează cu o sinucidere politică. Aceasta fiind situația cred că decizia cea mai corectă este aceea ca drumurile noastre politice să se despartă. Eu și colegii mei din PNL nu vom tolera astfel de comportamente și acțiuni politice din partea unui membru care acceptă o ofertă din partea PSD", declara pentru Ziarul de Sălaj Lucian Bode. 

sursa foto. economica.net

Adauga comentariu