Șoferul care a omorât un câine s-a ales cu dosar pentru uciderea cu intenție a animalelor. Riscă închisoare de la 3 luni la un an

La scurt timp după ce reporterii Ziarul de Sălaj prezentau cazul câinelui omorât de un șofer pe un drum din județ, IPJ Sălaj s-a sesizat din oficiu și au început cercetările.

”În data de 12.01.2021, lucrătorii de poliţie  s-au sesizat din oficiu, urmare a informaţiilor publicate în mass-media cu privire la faptul că o persoană necunoscută, în data de 08.01.2021, în jurul orelor 11:13, în timp ce conducea un autoturism de teren a ucis cu intenție un câine de culoare neagră din rasa comună ce se afla întins pe partea carosabilă a DC 11 din localitatea Biușa, prin trecerea cu roțile autoturismului peste acesta, câine ce aparținea unui localnic.

Cercetările continuă în vederea identificării autorului și cercetarea acestuia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de « uciderea cu intenție a animalelor », faptă prevazută și pedepsită de art. 25 alin.1, lit. a din Legea 205/2004”, a transmis IPJ Sălaj. 

”Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă:
uciderea animalelor, cu intenție, fără drept;”, se arată în art. 25 alin.1, lit. a din Legea 205/2004”

Adauga comentariu