Șoferi băuți pe drumurile din Sălaj. Top cinci cele mai mari alcolemii înregistrate în luna mai

Una dintre cele mai importante cauze care generează accidente de circulație este alcoolul la volan. Mulți șoferi se urcă băuți și produc accidente, unele chiar și mortale. Nici județul Sălaj nu este lipsit de asemenea șoferi. Cea mai mare alcolemie cu care a fost depistat un șofer pe drumurile din Sălaj, luna trecută a fost o alcolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, la data de 4 mai 2019, ora 18.40,  pe Drumul Comunal 2,  un autoturism condus de un bărbat de 62 de ani, din municipiul Zalău. La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

La data de 25 mai, ora 18.50, pe Drumul Naţional 1F, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Zalău au identificat în trafic un autoturism condus de un zălăuan de 43 de ani. Şi de această dată a rezultat o valoare pozitivă, respectiv 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.    

Un zălăuan de 41 de ani a fost depistat în 16 mai, în jurul orei 19.00, de către poliţiştii din cadrul Biroului Rutier  Zalău în timp ce conducea autoturismul cu o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

În 5 mai, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Zalău au fost sesizaţi cu privire la un eveniment rutier produs în localitatea Guruslău şi care s-a soldat cu pagube materiale. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului, un zălăuan de 20 de ani. Testarea cu alcooltestul a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Un bărbat din comuna Chieșd este campion pe luna mai. La data de 11mai, ora 22.20, un bărbat din comuna Chieşd a fost depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Sărmăşag, în timp ce conducea autoturismul, prin localitatea Sighetu Silvaniei, cu o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat .  

Potrivit IPJ Sălaj, în toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Adauga comentariu