”Sistemul de management al traficului în municipiul Zalău” nefuncțional după șase ani de la implementare. Autoritățile mai caută soluții pentru fluidizarea traficului în oraș

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, alături de reprezentanți ai Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Zalău, Poliției Locale Zalău și specialiști din cadrul instituției s-au întâlnit în 20 martie cu reprezentanți ai firmei SWARCO, societate care a realizat proiectul, implementat in anul 2013, ”Sistemul de management al traficului în municipiul Zalău”. Demersurile pentru această întâlnire s-au făcut în ideea de a găsi o soluție privind fluidizarea traficului rutier în oraș și s-a convenit semnarea unui protocol privind efectuarea unor măsurători ale valorilor traficului rutier existent în Zalău, în diferite perioade ale zilei, după care va fi întocmit un raport cu propuneri pentru fluidizarea traficului.

Managementul traficului rutier în Zalău nefuncțional în totalitate, după șase ani de la încheierea lucrărilor. Și asta pentru că Poliția si Primăria așteaptă o lege de la centru, care să le împartă responsabilitațile investiţiei de 15 milioane de lei din bani europeni. Poiectul demarat in 2013 de municipalitate privind fluidizarea traficului rutier în Zalău ar fi trebuit să dispună de dispozitive FUNCȚIONALE de detectare a șoferilor care trec pe roșu la semafor, dar și a pietonilor care traversează neregulamentar. Au fost montate şase camere video pe bulevardul Mihai Viteazul, în cele mai aglomerate intersecţii, în vederea optimizării circulaţiei rutiere şi a creşterii siguranţei circulaţieiși un dispozitiv la Poliție care să înregistreze încălcarea regulilor din trafic. Încheierea protocolului ar fi justificat finalitatea acestui proiect, iar polițiștii ar fi putut utiliza imaginile și informațiie pe care echipamentele ce fac parte din acest sistem le furnizează, în vederea soluționării situațiilor problematice din trafic, a împrejurării producerii accidentelor și tragerea la răspundere a celor care încalcă legea. 

Adauga comentariu