Sistem de management inteligent pentru colectarea selectivă a deșeurilor în Sălaj. La Zalău au fost amenajate opt astfel de locații de colectare, trei în orașul Jibou și alte două la Cehu Silvaniei

Operatorul de colectare a deșeurilor din județul Sălaj, S.C Brantner Environment S.R.L a adoptat un sistem de management inteligent “ Waste Acces” al incintelor pentru colectarea selectivă a deșeurilor fracţia uscată, PET-uri, hârtii, cartoane, sticle, doze de aluminiu cât și pentru fracția umedă, deșeuri menajere. Aceste incinte sunt asigurate cu sistem de inchidere pe bază de cartelă, alimentate cu energie electrica de la panou fotovoltaic. Sistemul de control acces este asigurat cu cititoare de card.

Operatorul a executat opt astfel de locații de colectare a deșeurilor în municipiul Zalău, trei locații în orașul Jibou și alte două în orașul Cehu Silvaniei. Investiția apartine operatorului Brantner Sălaj în colaborare cu A.D.I “ Ecodes Sălaj ” şi cu primăriile celor trei orașe care au pus la dispoziție locațiile spre executare. Urmează ca reprezentanții Primăriilor să aloce cartelele de acces populației, iar locatarii trebuie să deschidă şi să închidă ţarcurile de fiecare dată când depun deșeurile. 

"Cu toate că încercăm să ajungem la standarde europene prin sisteme noi și moderne, pentru fiecare punct executat am întâmpinat probleme, reticență din partea cetățenilor la amplasarea punctelor de colectare a deșeurilor. Deşi am desfăşurat periodic campanii de informare şi constientizare a cetăţenilor, acestea nu-şi ating eficienţa scontată, fără mecanismele de coparticipare a populaţiei care trebuie să sancţioneze prin dezaprobare comportamentele necivilizate şi non-urbane ale unora. Avem încrederea că prin implementarea noului sistem inteligent “ Waste Acces”, împreună cu cetățenii putem avea UN ORAȘ MAI CURAT", spun reprezentanții Brantner.

La aceste puncte de colectare nu ar mai trebui să existe fenomenul de abandon al deșeurilor și acte de vandalism, în condiţiile în care se respectă aceste reguli de acces pe bază de cartelă.

Adauga comentariu