Serviciul Județean de Ambulanță Sălaj, dotat cu o ambulanță tip C destinată intervenției medicale de urgență

Inspectoratele pentru situații de urgență și serviciile de ambulanță județene sunt dotate în aceste zile cu 122 de ambulanțe tip C destinate intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic. Ambulanța de tip C este dotată cu echipamente și materiale de terapie intensivă.

Serviciul de Ambulanță Județean Sălaj a primit o ambulanță tip C, pe lângă alte 14 autosanitare noi care au ajuns la substațiile Şimleu Silvaniei, Crasna și Cehu. În prezent, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Sălaj are în dotare 34 de autosanitare.

Proiectul de dotare cu ambulanțe achiziționate din fonduri europene este implementat de DSU-IGSU, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În cursul acestui an, va continua achiziția de ambulanțe noi, depășind numărul de 700 astfel de echipaje.

Populaţia va beneficia de servicii medicale şi echipamente care vor permite creșterea capacității de răspuns în situații de urgență şi vor crește eficiența și calitatea serviciilor medicale de urgență și a celor de prim-ajutor calificat. Ultima recepție de punere în funcțiune a ambulanțelor s-a realizat în decembrie 2018 când au fost recepționate 420 de ambulanțe de tip B, potrivit IGSU.

foto: presaSM

Adauga comentariu