Septimiu Țurcaș, taxat de cetățeni pentru că a instrumentat cenzura în Șimleu Silvaniei. MESAJE de pe grupuri

Septimiu Țurcaș, primarul din Șimleu Silvaniei și-a dat arama pe față, iar cetățenii l-au taxat. În presă, în TOATĂ presa sălăjeană, cu excepția celor care ling bani de la PDL, azi PNL, a apărut un material în care se arată că un polițist local din Șimleu Silvaniei a lovit un bărbat imobilizat într-un scaun cu rotile. 

La scurt timp, pe grupul de facebook al Primăriei Șimleu Silvaniei, unde cenzura e în floare, Septimiu Țurcaș a scris un mesaj în care explică faptul că ceea ce scrie presa nu e chiar așa.

În replică, zeci de șimleuani și-au găsit un grup de facebook unde cenzura nu e în floare și și-au spus ofurile, cea mai gravă problemă ridicată fiind faptul că de frică oamenii tac.

Redăm ambele mesaje mai jos, integral. 

Mesaj Septimiu Țurcaș 

Buna ziua. As vrea sa explic o situatie de mare interes pentru presa in ultimul timp.
Una din sarcinile de serviciu ale unui politist local este combaterea cersetoriei. Duminica trecuta, la Biserica Greco - Catolica, preotul a facut un apel umanitar catre credinciosi pentru a ajuta un tanar din localitatea Dersida. La iesirea mea din biserica tanarul era acolo. L-am ajutat si eu, donand o suma de bani. Nu dupa mult timp am fost informat de politistul local ca a avut loc un incident in care a fost insultat de catre un cetatean din Simleu Silvaniei pentru ca l-a intrebat pe tanarul din Dersida daca cerseste. De aici si pana la ce scrie presa calea e foarte lunga. Nu contest ca avem angajati care nu au intotdeauna au un comportament adecvat, dar de aceasta data politistul local si-a facut datoria. Daca tanarul ar fi fost agresat eu cred ca mi-ar fi sesizat acest lucru pana acum. Daca informatiile mele nu sunt corecte, va rog sa imi scrieti si o sa iau masuri. La iesirea din biserica erau 200-300 de oameni iar dintre acestia doar o familie sustine ca tanarul din Dersida a fost agresat.

Mesaje grup Simleu Silvaniei - social

Întrucât nu sunt lăsată să fac comentarii și să postez pe ȘIMLEU SILVANIEI-OFICIAL,sunt îndreptățită să fac următoarele precizări referitor la postarea cu incidentul din fața Bisericii greco-catolice:1.D-nul primar era în biserică ,nu era în curtea bisericii când s-a întâmplat acel incident cu polițistul local.2.Pe oamenii care erau în curtea bisericii în acel moment(aproximativ 50 de persoane)nu cred că i-a întrebat cineva,deoarece nu îi știm cu nume și prenume pe absolut toți,dar pot fi întrebați la o eventuală anchetă câțiva pe care îi cunoaștem din vedere.Iar în încheiere,doresc să spun,cu riscul de a mă repeta,că:OAMENII NU SUNT SOLIDARI DIN CAUZA SENTIMENTULUI DE FRICĂ.Din păcate așa i-a format acest sistem ....

Oameni sant dezinteresati si au ramas cu frica in suflet din vremea comunismului.Desteptare oameni buni avem obligatia si datoria sa sesizam toate neregulile

Țin să precizez că d-nul primar nu a fost de față când a avut loc inciddentul,dar acel tânăr a făcut plângere penală la parchet pentru abuz în serviciu și oamenii care au fost prezenți vor trebui să spună ceea ce au văzut.

Aveți perfectă dreptate.Îmi pare rău că nu am dus telefonul la biserică.Un film ar fi demonstrat adevărul dar oricum acei oameni care ieșeau din biserică au văzut cu toții ce s-a întâmplat.Doar trebuie să spună ceea ce au văzut.Oricum omul a depus plângere la parchet.

Adauga comentariu