Senatorul PSD Gheorghe Pop a revenit la sentimente mai bune. A votat PENTRU majorarea alocațiilor de stat pentru copii și explică votul împotrivă de luna trecută

Senatul a adoptat în unanimitate în şedinţa plenului de luni proiectul de aprobare a OUG 9/2019, prin care alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate din luna următoare celei în care se adoptă bugetul de stat pe anul în curs. Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, majorarea deficitului la 2,76% din PIB a fost singura măsură posibilă pentru a majora alocaţiile, conform unui amendament adus proiectului Legii bugetului pe 2019. "Am votat la Senatul României o serie de modificări importante ale legislației care vin în sprijinul românilor. Cu 84 de voturi "Pentru", majorarea alocației de stat pentru copii a fost adoptată de Senat. Astfel, prin votul la Legea 118/2019 copiii cu vârsta până la doi ani vor primi o alocație de 300 de lei lunar majorată de la 200 de lei, copiii cu dizabilități vor primi alocație majorată de la 200 la 300 de lei până la 18 ani, iar copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, până la finalizarea studiilor liceale sau profesionale, vor primi alocație majorată de la 84 de lei la 150 de lei. De asemenea, au fost aduse modificări Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Astfel, certificatul de încadrare în grad de handicap pentru persoanele cu handicap a căror afecțiune a generat amputația membrelor va avea termen de valabilitate permanent și fără a mai fi necesară prezentarea periodică la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap, iar părinții vor avea acces zilnic la situația școlară a copiilor datorită modificărilor aduse Legii educației naționale, prin care s-a decis înființarea unei platforme online" scrie într-o postare publică Gheorghe Pop. 

Senatul a respins luna trecută propunerea legislativă privind majorarea alocaţiilor de stat pentru copii. Printre senatorii care au votat împotrivă s-a numărat și senatorul PSD Gheorghe Pop care a ieșit în spațiul public printr-o postare în care a explicat motivele reale pentru care a votat împotriva majorării alocațiilor. Senatorul de Sălaj a susținut că a existat o inițiativă legislativă a opoziției în acest sens însă nu au fost indicate sursele de finanțare, iar în concluzie inițiativa de majorare a alocațiilor de stat pentru copii a fost incompletă, discriminatorie şi nesustenabilă. 

sursa foto facebook Gheorghe Pop

Adauga comentariu