Secția de psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău ar putea fi extinsă cu o investiție de 30 de milioane de lei. Autoritățile județene au identificat o posibilă sursă de finanțare

Consiliul Județean Sălaj a identificat o posibilitate de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea secțíei de psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău la Comisia Națională de Strategie și Prognoză - Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Obiectivul general al proiectului “Reabilitare,modernizare, extindere și dotare Secțíe de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău” constă în creșterea calității serviciilor medicale de tratare a patologiei bolilor psihice, furnizate în cadrul Secției de Psihiatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău, prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea construcției existente unde vor fi acordate servicii medicale de specialitate pentru 20 pacienți cronici, atât bărbați cât și femei. Lucrările de intervenţie ce vor fi executate potrivit Studiului de Fezablitate existent sunt amenajarea spaţiilor existente în saloane cu 2 paturi, cabinete medicale şi alte spaţii necesare, reabilitarea şi dotarea acestora cu mobilier de specialitate.

Construcția existentă va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu regim de înălţime D+P care va găzdui un număr de 40 de paturi pentru bolnavii acuți adulți și 20 de paturi pentru bolnavii acuţi copii. Acest corp de clădire va cuprinde toate spaţiile necesare desfăşurării activităţii medicale, va asigura standardele de calitate a serviciilor medicale din cadrul secţiei de Psihiatrie şi va fi dotat în așa fel încât să fie îndeplinite toate condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spital în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare. Tototdată vor fi realizate coridoare de legătură între corpul existent și corpul nou pentru asigurarea circuitului funcţional şi flexibil al cadrelor medicale. Consiliul Județean Sălaj va depune o solicitare de finanțare la Comisia Națională de Strategie și Prognoză - Fondul de Dezvoltare și Investiții, valoarea estimată a investiţiei fiind de 30.113.946,47 lei.

foto CJ Salaj

Adauga comentariu