Se apropie alegerile pentru Parlamentul European. Director cabinet în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Sorin Mureșan: „De ce să NU votați PSD-ALDE la europarlamentare? „ROMÂNIA MERITĂ MAI MULT!”

Lupta pentru un loc în Parlamentul European nu s-a încheiat, iar politicienii se pregătesc asiduu pentru alegerile din 26 mai. Director de cabinet în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Sorin Mureșan îndeamnă sălăjenii să se prezinte la urne, dar este de părere că votul acordat coaliției PSD-ALDE este un vot pierdut pentru România, din cauza acțiunilor lor constant antieuropene, anti NATO, profund antidemocratice și proinfracționale, nemaiavând nicio reprezentativitate în Europa. Nu doar că nu mai sunt luați în serios de către partenerii europeni, dar aceștia chiar se dezic în mod categoric, atât de PSD în cadrul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D), cât și de ALDE, în ultimele zile purtându-se discuții privind excluderea ALDE -România din ALDE - European. 

Nici înainte de aceste probleme, reprezentanți PSD-ALDE în instituțiile europene nu provocau mai mult decât sentimente amestecate de jenă, rușine, momente comice sau penibile. Sunt celebre luările de poziții ai europarlamentarilor PSD-ALDE într-o limbă englezo-română aproximativă care nu avea niciun sens, în care tot al doilea cuvânt era pocit, iar gramatica nu avea nicio noimă sau regulă. Ca de altfel și prinderea în flagrant a unor demnitari PSD cu mită sau nerespectarea din necunoaștere amestecată cu prostie și fudulie a unor reguli elementare de etichetă diplomatică. Dragi cetățeni, nu vă aruncați votul la gunoiul istoriei votând această coaliție și nu vă pi*ați pe el de vot prin neprezentare la urne. Are efecte negative imediate, mai ales dacă o faceți contra vântului european al schimbării: România merită mai mult”, transmite Sorin Mureșan.

Partidele şi alianţele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele electorale şi candidaţii independenţi și-au depus luna trecută candidaturile pentru înregistrare la Biroul Electoral Central. În 16 aprilie vor fi făcute publice candidaturile definitive, în 17 aprilie se stabileşte numărul de ordine pe buletinele de vot al partidelor şi formaţiunilor politice, iar în 18 aprilie vor fi publicate declaraţiile de avere şi interese ale candidaţilor. Campania electorală începe în 27 aprilie şi se încheie în 25 mai 2019 la ora 7.00. La ultimul sondaj Omnibus realizat de CURS la nivel național între 12-25 martie 2019, 31% dintre respondenți ar vota cu PSD la alegerile pentru Parlamentul European, 23% cu PNL, 13% cu Alianța 2020 USR PLUS, 10% ALDE, 8% cu Partidul Pro România, 6% cu PMP, 5% cu UDMR și doar 2% cu UNPR.

Adauga comentariu