În școlile din Sălaj nu au fost luate măsuri de suspendare a cursurilor, din cauza gripei

Cu toate că în mai multe județe din țară au fost suspendate cursurile în școli din cauza gripei, Sălajul nu se confruntă docamdată cu această problemă. În Sălaj, Inspectoratul Școlar Județean a raportat Direcției de Sănătate Publică Sălaj pentru data de 30 ianuarie 2019 un total de 29 cazuri de gripă, înregistrate în unitățile de învățământ. Numărul primit din școli nu depășește 20% din elevii unei clase sau a unei unități de învățământ, pentru a fi luată decizia suspendării cursurilor. Ca urmare a raportării către DSP Sălaj, nu s-a primit o solicitare de suspendare a cursurilor, astfel încăt orele de curs se vor desfășura normal în data de 31 ianuarie 2019, potrivit biroului de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.   

Directorul DSP, Ligia Marincaș a declarat că triajul epidemiologic se efectuează zilnic în școli și grădinițe. Controalele sunt efectuate de medicii școlari, acolo unde există, iar în principalele școli din Zalău, Cehu Silvaniei, Șimleu Silvaniei și Jibou sunt medici și asistente care efectuează triajul epidemiologic. În mediul rural, triajul este efectuat de învățătoare, educatoare sau profesori. 

În Sălaj a fost înregistrat ieri 29 ianuarie un deces provocat de gripă, un bărbat în vârstă de 57 de ani, confirmat cu virus gripal tip A. În Sălaj au fost înregistrate în săptămâna 21-29 ianuarie, opt cazuri de gripă, care sunt spitalizate și se află sub tratament, a declarat Ligia Marincaș. 

sursa foto. doctorul zilei

Adauga comentariu