Școlile din Sălaj beneficiază de proiectele derulate de Asociația Tășuleasa Social

În cadrul proiectului, Ziua Bună - Ziua Voluntarilor mici! a Asociației Tășuleasa Social din Bistrița Năsăud, sunt organizate în fiecare an activități de plantare de puieţi, ecologizări, colectare de deşeuri plastice, proiecte sociale sau culturale, în semn de mulţumire pentru pachetele primite cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Astfel de proiecte se vor derula în primăvara anului 2019 în școlile din județul Sălaj, în care luna trecută a ajuns Camionul de Crăciun, mai exact la Crasna, Treznea, Agrij, Buciumi, Horoatu Crasnei, Cizer, Bănișor, Sîg și Aghireș. Cele 17 camioane ale proiectului Camionul de Crăciun au ajuns la destinație în cursul zilei de 28 decembrie 2018, iar 21.400 de copii au primit câte un cadou. În fiecare an, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, copiii din Germania pregătesc cadouri pentru copiii din România pe care le distribuie de 16 ani, prin intermediul voluntarilor de la Asociaţia Tăşuleasa Social. 

În calitate de administrator al asociației, Tiberiu Ușeriu, a cumpărat cadouri pentru Camionul de Crăciun, iar fratele cunoscutului maratonist, Alin Uhlmann Ușeriu este fondator al Asociației Tănșuleasa Social. Reamintim că Tibi Ușeriu a participat de trei ori la 6633 Arctic Ultra. În 2016, dintre 12 participanți și într-un timp de 173 ore și 44 minute, a terminat primul cel mai dificil maraton, ajungând primul la capătul celor 566 km din zona Cercului Polar. La a doua participare, în 2017, dintre 18 participanți și într-un timp de 158 ore și 25 minute, a câștigat din nou cel mai dur maraton din lume desfășurat la Cercul polar arctic, reușind să treacă primul dupa 173 de ore și 40 de minute, pentru al doilea an consecutiv linia de sosire de la Tuktoyaktuk, Canada unde s-a încheiat cursa de gheață a maratonului. A treia participare la 6633 Arctic Ultra, ce a avut loc în 2018, dintre 25 participanți și într-un timp de 172 ore și 50 minute, Tiberiu Ușeriu, în vârstă de 44 ani, a reușit să câștige pentru a treia oară consecutiv din tot atâtea participări, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dificile din lume, având în vedere că se desfășoară în zona Cercului Polar.  

Astfel, Tiberiu Ușeriu se implică activ în activitățile asociației și în acțiunea “Camionul de Crăciun”, acține derulată în parteneriat cu organizația Die Johanniter Unfall Hilfe, de mai bine de 16 ani. În toți acești ani, au primit cadouri copii din județele: Bistrița-Năsăud, Suceava, Cluj, Mureș, Maramureș, Sălaj, iar în 2017, camionul a ajuns pentru prima dată în Basarabia, în Raionul Glodeni, împărțind aproape 1.200 de cadouri.

sursa facebook Asociația Tășuleasa social

 

Adauga comentariu