Scoala Gimnazială nr.1 Dragu s-a calificat pentru a cincea oară și a doua consecutiv la etapa națională a Olimpiadei Gimnaziilor la Oină. Ardelean Cosmin, profesor: „Etapa interjudețeană la oină masculin, cea mai echilibrată ediție din ultimii șapte ani„

Etapa interjudețeană a Olimpiadei Gimnaziilor la Oină, masculin s-a desfășurat pe terenul de sport din localitatea Dragu, județul Sălaj în data de 12 aprilie. La startul întrecerii s-au aliniat patru unitati școlare, Școala Gimnazială Nr.1 Dragu Salaj, școala Gimnaziala Remetea Chioarului din județul Maramures, Școala Gimnazială Chiuiesti din Cluj și Școala Gimnazială „ Vasile Lucaciu” din Satu Mare. În urma meciurilor disputate pe locul I în clasament s-a poziționat Scoala Gimnazială Nr.1 Dragu din Salaj cu 7 puncte, pe locul II Scoala Gimnazială Chiuiesti Cluj cu 7 puncte, pe locul III Școala Gimnazială Remetea Chioarului județul Maramureș tot cu șapte puncte, iar pe locul IV Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Satu Mare cu trei puncte. 

Întrucât primele trei echipe au fost la egalitate de puncte, fiecare avand șapte puncte (2 victorii si o infrangere), nefiind posibila departajarea pe al doilea criteriu din regulament pentru că echipa din Cluj a invins echipa din Maramures, iar echipa din Maramures a invins echipa din Salaj si echipa din Salaj a invins echipa din Cluj, departajarea s-a facut pe al treilea criteriu, respectiv punctaverajul, unde câștig de cauză a avut echipa județului Sălaj. 

 

Etapa interjudețeană la Oină masculin a fost probabil cea mai echilibrată ediție din ultimii șapte ani, câștigătoarea fiind stabilită la punctaveraj, a declarat profesorul Cosmin Vasile Ardelean, organizatorul competiției. „Am avut parte de jocuri extraordinare fiind cea mai echilibrată etapă interjudețeană la care am luat parte, drept dovadă departajarea s-a făcut la punctaveraj. Mă bucur că am obținut în cei șapte ani de activitate, a cincea calificare la etapa națională și a doua consecutivă, toate acestea se datorează elevilor mei care au dat dovadă de mare dăruire și îi felicit pe această cale pentru performanță și sperăm să venim cu o medalie de la Izvorani. Mulțumesc colegilor de la școala gimnazială Nr.1 Dragu pentru sprijinul acordat în vederea unei bune organizări, colegilor din comisia de organizare, Comitetului Olimpic și Sportiv Roman pentru premii și tuturor care au fost alaturi de noi„ a declarat Ardelean Cosmin.

Școala Gimnazială Nr.1 Dragu va participa la etapa natională care va avea loc în luna mai la Complexul Sportiv Național de la Izvorani. 

Adauga comentariu