Șapte șoferi au rămas fără permis

Timp de o săptămână, poliţiştii Biroului Rutier au desfăşurat mai multe acţiuni pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi salvarea de vieţi. Celor care au pus în pericol siguranţa circulaţiei, le-au fost aplicate sute de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute şapte permise de conducere şi tot atâtea certificate de înmatriculare.

În perioada 2-8 iulie a.c., poliţiştii Biroului Rutier au acţionat pentru salvarea de vieţi şi prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Au fost aplicate 233 sancţiuni contravenţionale, dintre care 230 au fost la OUG 195/2002  privind circulaţia pe drumurile publice, o sancţiune la Lege 55/2020, una la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială şi una la Legea 38/2003.

De asemenea au fost constatate şi trei infracţiuni, fiind efectuate cercetări în tot atâtea dosare penale. 

Totodată, poliţiştii au reţinut şapte permise de conducere, dintre care trei pentru depăşire neregulamentară, două pentru neprezentare în 24 de ore de la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale şi câte unul pentru neacordare de prioritate vehiculelor, respectiv conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Au mai fost reţinute şi şapte certificate de înmatriculare.

Pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie vă recomandăm să verificaţi starea tehnică a autovehiculului, să aveţi la dumneavoastră toate documentele valabile (permis de conducere, asigurarea obligatorie etc.), să respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, dacă părăsiţi autoturismul chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, nu lăsaţi în maşină persoane necunoscute şi mai ales pe timpul nopţii.

Circulaţi cu viteză moderată! Nu conduceţi dacă sunteţi obosiţi sau aţi consumat băuturi alcoolice!

Adauga comentariu