Sălajul se află printre cei mai mari producători și exportatori de miere de albine din România. Directorul APIA Sălaj, Călin Peneş: ''Sălajul ocupă prima poziţie ca fonduri atrase în cadrul Programului Naţional Apicol în 2018''

Activitatea Asociaţiei Crescătorilor de Albine, filiala Sălaj a fost prezentată în 22 martie în prezența prefectului de Sălaj Florin Florian, preşedintelui ACA România Ioan Fetea şi Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, alături de preşedintele ACA Sălaj, Gheorghe Ursente, membri ai Asociaţiei şi reprezentanţi ai instituţiilor publice cu care colaborează apicultorii.

Prefectul Florin Florian a declarat că România este o țară cu tradiție în producția de miere, situându-se în ultimii ani chiar pe primul loc în Uniunea Europeană, iar Sălajul este printre cei mai mari producători și exportatori de miere de albine din România, dar și printre primele județe la nivel național în atragerea fondurilor europene în domeniul apicol. Prefectul de Sălaj a subliniat că județul nostru păstrează încă o diversitate a speciilor floricole care nu se mai regăsește în multe zone din țară și nici chiar din Europa.

Directorul APIA Sălaj, Călin Peneş a precizat că judeţul Sălaj este pe locul II la nivel naţional ca număr de crescători de albine şi pe prima poziţie ca fonduri atrase în cadrul Programului Naţional Apicol în anul 2018. Din totalul de 33,4 milioane de lei la nivel naţional, apicultorii sălăjeni au atras 4,9 milioane de lei. Potrivit datelor oficiale, în Sălaj sunt 851 de apicultori înregistraţi în baza de date la nivel naţional care deţin un efectiv de 88.941 familii de albine.

sursa foto apicultura-românia.com

Adauga comentariu