Sălajul se află la coada clasamentului la nivel național, în privința numărului de turiști care vizitează județul. PNL Sălaj: incapacitatea instituțională și amatorismul PSD Sălaj au dus la o situație dezastruoasă și în acest domeniu

Sălajul a fost vizitat pe pe parcursul anului trecut de aproximativ 40 de mii de turiști, dintre care peste 4.800 au fost străini. În județul condus de PSD au ajuns și 158 asiatici, 129 de nord-americani și 143 de sud-americani. Din totalul de turiși, 22.147 au vizitat municipiul Zală, 1.298 dintre turiști au ales stațiunile balneare, aproape 13 mii au preferat traseele turistice, iar 310 turiști au ales zonele montane. Numărul turiștilor care au vizitat Sălajul în 2018 a scăzut cu aproximativ 5% comparativ cu anul precedent. 36.708 de persoane au vizitat județul Sălaj în 2018, potrivit datelor Institutului Național de Statistică. Consilierii PNL Sălaj vor să propună eleborarea unei strategii de dezvoltare a turismului județean și asta pentru că incapacitatea instituțională și amatorismul PSD Sălaj au dus la o situație dezastruoasă și în acest domeniu.

Printre cele mai cunoscute obiective turistice în județul Sălaj sunt Castrul Roman Porolissum și Grădina Botanică Jibou.

Castul roman Porolissum

Paul Maghiu vicepreședinte PNL Sălaj: Consilierii PNL Sălaj vor propune eleborarea unei strategii de dezvoltare a turismului județean. Deși banii publici sunt cheltuiți fără responsabilitate, incapacitatea instituțională și amatorismul PSD Sălaj au dus la o situație dezastruoasă și în acest domeniu.La începutul acestui an, presa locală constata că numărul turiștilor care au vizitat Sălajul în 2018 a scăzut cu aproximativ 5 procente față de anul precedent. Potrivit datelor INS, 36.708 de persoane au vizitat județul nostru în 2018. În aceeași perioadă, un singur obiectiv turistic din Satu Mare, Castelul Karolyi a avut mai mult de 50.000 vizitatori. Cu alte cuvinte, și la acest capitol, sub conducerea PSD Sălajul e aproape de faliment. Neputința și incapacitatea instituțională a celor care conduc Sălajul și multe din localitățile din județ e mai mult decât flagrantă, mai ales că cel puțin 100 de persoane se ocupă, la modul oficial, de „informare și promovare turistică”. Astfel, în mediul rural avem peste 20 de centre de informare turistică, dar structuri chiar mai complexe ca organigramă și bugetare mai există și la nivelul orașelor. Aici se adaugă și Sălaj Plus, o entitate finanțată de Consiliu Județean, plus alte departamente din cadrul administrației județene sau locale a căror angajați au în fișa postului promovarea turistică. Mi-e foarte greu să estimez costurile acestor organisme instituționale, dar, cu siguranță munca acestor promotori turistici e ineficientă. Cel mai probabil, vina nu este doar a angajaților, în primul rând a celor care îi coordonează

Grădina botanică Jibou

Muzeul Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord din Șimleu Silvaniei

Sălajul are nevoie de o strategie coerentă de promovare turistică. În timp ce alte județe, precum Harghita ori Satu Mare înregistrează progrese în domeniul turismului, Sălajul rămâne la coada clasamentului național. PNL Salaj va propune Consiliului Județean inițierea unei dezbateri reale și alocarea unor fonduri pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a turismului, astfel încât banii publici să nu mai fie risipiți pe entități instituționale ineficiente. 

sursa foto. turismzalau.ro

Adauga comentariu