Sălăjenii cu drept de vot cu actul de identitate pierdut, furat sau expirat se pot adresa Direcției de Evidență a Persoanelor inclusiv în 25 și 26 mai

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor cu drept de vot, Direcția de Evidență a Persoanelor, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Sălaj va asigura program cu publicul inclusiv în zilele de 25 și 26 mai 2019. Astfel, sâmbătă 25 mai între orele 08:00 - 16:00 se vor prelua cereri de eliberare a actelor de identitate pentru persoanele care au actul de identitate pierdut, furat sau expirat și se vor elibera acte de identitate. Duminică 26 mai între orele 08:00-21:00 se vor elibera acte de identitate pentru persoanele care au depus documentele până în data de 25 mai inclusiv. Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Sălaj, controlează şi coordonează metodologic activitatea celor opt servicii publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor din cadrul judeţului, constituite la nivelul municipiului Zalău, oraşelor Cehu Silvaniei, Jibou, Şimleu Silvaniei şi comunelor Crasna, Hida, Ileanda și Şărmăşag.

Reamintim că pentru scrutinul de duminică, în Sălaj există 312 secţii de votare și au fost tipărite 65.760 buletine de vot pentru 197.200 de alegători. Pentru buna desfăşurare a procesului electoral a fost asigurată instruirea primarilor și secretarilor unităților administrativ teritoriale din județ, dar și a președinților și locțiitorilor secțiilor de votare, cu privire la sarcinile ce le revin. De asemenea, cadrele din structurile MAI asigură menţinerea ordinii publice la secţiile de votare, dar şi siguranţa transportului materialelor electorale.

Duminică, 26 mai trebuie să ne prezentăm cu toții la urne indiferent de coloratura politică pentru a alege fiecare partidul care ne-a convins că ne va reprezenta cel mai bine în Parlamentul European pentru umătorii cinci ani. Tot duminică se va desfășura referendumul ințat de președintele Klaus Iohanis unde va trebui să răspundem cu DA sau NU la două întrebări fiecare pe câte un buletin de vot:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”

2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

În alegerile de duminică, 26 mai 2019 ar trebui să ne implicăm cu toții, este dreptul nostru constituțional, al fiecăruia, un drept pe care l-am câștigat acum 30 de ani. 

Adauga comentariu