In Salaj... USL nu a murit, doar un pic s-a odihnit

Greu e si in politica asta de pe meleaguri salajene. Greu in sensul ca liderilor politici le este destul de dificil sa se deghizeze in opozanti, iar pe la spate sa fie amici.
 
Mai tineti voi minte celebra Uniune Social Liberala, poreclita USL? Era o alianta intre PNL si PSD prin care isi imparteau ciolanul prin tara. A fost si la noi un USL din acesta. Era condus pe atunci de Tiberiu Marc si Radu Capilnasiu. De principiu, si in acte, gasca USL s-a spart, iar PNL si PSD au devenit cei mai mari rivali. Ai putea spune, daca vezi iesirile publice a liderilor PSD si PNL din Salaj, ca acestia sunt la cutite. Da de unde... asta e vrajeala ieftina de suprafata. USL inca exista. Si are acelasi principiu: imparteala ciolanului din Salaj.
 
Pai cum sa se rupa USL si sa le faca loc unor oameni sau partide noi sa puna mana pe putere in Salaj? Cum sa vina unii si altii sa le strice jocurile. Asadar, Lucian Bode, liberal convins mai nou, fost PDL-ist mai vechi si Tiberiu Marc, PSD-ist de cand il stim, au batut palma acolo unde a fost cazul.
 
Primul exemplu este in comuna Dragu. Alegerile le-a castigat doamna Angelica Lazar de la PNL. Doamna Angelica, tare in comuna, a strans din partea PNL 4 consilieri locali. Doar unul are PSD, iar alti 4 sunt de la UNPR. Si ce? Credeti voi ca cei 4 consilieri noi de la UNPR au putut sa-si puna viceprimar? Nici poveste... Singurul consilier local al PSD a devenit viceprimar, iar PNL face treaba buna la carma primariei in alianta cu PSD.
 
Mergem mai departe. La vreo 30 de kilometri de Dragu ajungem in comuna Cristolt. Primar PSD, viceprimar... PNTCD. Taranistii au mers in alegerile locale din Salaj, in alianta cu PNL, si asa au scos si ei dupa un targ bun, un viceprimar la Cristolt, desi PSD are 4 consilieri, PNL si PMP cate 2 si PNTCD doar unul.
 
In cealalta parte de judet, spre Satu Mare, situatie identica de blat poltiic. La Bobota primarul PNL si-a pus vice de la UNPR. UNPR care, va amintim noi, era in alianta permanenta cu PSD.
 
Si cireasa de pe tort a venit saptamana trecuta cand presedintele PNL Zalau, Valeriu Crisan a ajuns mana dreapta in Ministerul Transporturilor a PSD-istului Calin Fort.
 
Directorii de deconcentrate si din alte institutii nu ii demascam inca. Va spunem doar ca sunt cativa PNL-isti care supravietuiesc in functii.
 

Adauga comentariu