În Sălaj sunt înregistrate 84 cazuri de rujeolă. Directorul DSP Ligia Marincaș: “Nu exista cazuri internate si nici decese din cauza rujeolei“

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 22 martie este de 16.211. Sălajul se află pe prima poziție la nivel național cu cele mai multe cazuri de rujeolă respectiv 31, potrivit site-ului Institutului Național de Statistică. Cu toate acestea în Sălaj s-au înregistrat 84 de cazuri de rujeolă ne spune directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaș. Conform explicațiilor Ligiei Marincaș, cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni, iar confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni, acesta fiind motivul pentru care poate apărea un cumul de cazuri, doar ca postare pe site-ul Institutului Național de Statistică.

În momentul de față, în Sălaj nu există persoane internate din cauza rujeolei și nici un deces din cauza bolii, conform declarațiilor Ligiei Marincaș, șefa Direcției de Sănătate Publică Sălaj.

sursa foto Unica.ro

Adauga comentariu