Sălaj, printre județele cu cele mai puține note sub 5 la admiterea la liceu

Județul Sălaj se află printre județele unde s-au înregistrat cele mai puține de note sub 5 la admiterea la liceu, semn că totuși, poate avem o șansă să ne revenim ca județ. Doar Tulcea, Covasna, Cluj și Brăilea ne-a depășit în acest clasament. 

Astfel, în Sălaj s-au înregistrat 379 de note de admitere sub 5, în timp ce în Tulcea au fost 338, în Covasna 306, în Cluj 285 și în Brăila 108.

 Ierahizarea mediilor la nivel național arată că cele mai multe medii de admitere sub 5 sunt în București, Suceava și Constanța.

Potrivit calculelor HotNews, la nivel na'ional, 26.076 de candidați au media de admitere la liceu sub 5. Precizăm că la examenul de la finalul clasei a VIII-a au fost prezenți 146.105 de candidați. Asta înseamnă că, în urma calculului mediei de admitere, 17,84 % au medii de intrare la liceu cuprinse între 1 și 4.99. Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

 

 

 

Adauga comentariu