În Sălaj nu mai sunt persoane în CARANTINĂ

Potrivit unui document semnat de Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situații de Urgență, izolarea și carantinarea s-au suspendat în România, pentru o perioada până când Guvernul și Parlamentul vor pune în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constituție. Această suspendare vine după ce Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate a dispozitiilor art. 25 alin. (2), teza 2 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și ale art.8 alin. (1) din OUG nr.11/2020 privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei. În concluzie, măsura izolării la domiciliu/carantinării institutionalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele, inclusiv pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 2 iulie 2020. 

În acest context, toate cele 28 de persoane caratinate în Sălaj au fost eliberate, iar în prezent nu există persoane în carantină, potrivit informațiilor primite de la purtătorul de cuvând al Instițuției Prefectului Județului Sălaj, Florina Man. Totuși, un număr de 378 de sălăjeni au primit recomandarea de a intra în izolare la domiciliu.

”În momentul de față, în judetul Sălaj, nu există persoane carantinate. Ținând cont de contextul epidemiologic actual și de evoluția răspândirii infecției cu virul SARS-CoV-2, precum și de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, un numar de 378 de sălăjeni au primit recomandarea de a intra în izolare la domiciliu”, a transmis Prefectura Sălaj. 

Potrivit ultimei raportări a Prefecturii Sălaj în 3 iulie 2020, se aflau în carantină 28 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 633 persoane. 

foto - republica.ro

Adauga comentariu