În Sălaj a fost inaugurat primul atelier şcolar destinat elevilor din învăţământul profesional dual în prezenţa ambasadorului Franţei în România

În Sălaj a fost inaugurat joi la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău, primul atelier şcolar destinat elevilor din învăţământul profesional dual. Atelierul a fost inaugurat în prezenţa ambasadorului Franţei în România, Michele Ramis şi a reprezentaţilor autorităţilor locale şi ai companiei Michellin. Atelierul are specialitatea mecanică și a fost realizat cu sprijinul companiei Michellin. 

Fundația Michellin a cumpărat primele echipamente pentru atelier, iar pe parcursul următorilor ani va fi dotat în totalitate. În acest an există o grupă de 14 elevi pentru învăţământul dual, iar în anul şcolar următor în planul de şcolarizare sunt 46 de locuri pentru învăţământul dual, la calificările mecanică, electro-mecanică şi tâmplar universal, a declarat directorul liceului, Dana Rus. De cealaltă parte reprezentantul Michellin, Cristian Lazar a subliniat faptul că prin acest proiect se încearcă reținerea tinerilor talentați în țară. 

După vizita la unitatea de invățământ, ambasadorul Republicii franceze în România, Michèle Ramis a avut o întâlnire cu prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian la sediul Consiliului Judeţean, alături de preşedintele CJ Sălaj, Tiberiu Marc, primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt și membri ai delegaţiei franceze. În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind colaborarea româno-franceză de-a lungul timpului, proiectele de infrastructură rutieră ce vizează judeţul Sălaj, învăţământul profesional dual şi investiţiile autorităţilor publice locale din Zalău în modernizarea unităţilor de învăţământ din municipiu. De asemenea, prefectul Florin Florian a făcut o prezentare generală a judeţului Sălaj.

 foto: mihai-viteazul.ro

Adauga comentariu