Sabrina Lazea, de la "băiatul cu apa", la o jucătoare importantă în apărarea fetelor de la HC Zalău

Sabrina Lazea (22 ani) a venit la HC Zalău în 2017 de la Cetate Deva la pachet cu Dana Abed Kader. Tadici și-a pus la început mari speranțe în Lazea, însă aceasta nu a reușit să confirme, astfel că a rămas "băiatul cu apa", poreclă pe care a primit-o de la suporteri și datorită frezei sale. Pentru că nu avea loc în echipa de bază a Zalăului, dar nici printre rezervele care mai prindeau minute bune în echipă, Lazea a fost împrumutată în liga secundă la Oradea alături de Adina Sabău, o altă jucătoare care încet, încet începe să confirme și sub Meseș. 

În vară, profesorul Gheorghe Tadici vorbea chiar de plecarea Sabrinei de sub Meseș, însă a avut noroc cu cedarea Danielei Corban la CSM Slatina. 

Lazea a rămas astfel la Zalău și surprinzător, treptat a reușit să ajungă o jucătoare importantă în apărarea pusă la punct în cel mai mic detaliu de profesorul Tadici. Așa se face că în cadrul jocurilor de la Cupa Consiliului Județean Sălaj, Lazea a prins minute bune în echipa de bază a Zalăului, făcând schimb pe faza de apărare - atac în genral cu Andreea Tecar. 

Gheorghe Tadici a susținut însă că a folosit-o pe Lazea pentru că era cea mai puternică jucătoare pe care o putea pune în defensivă în locul Irinei Ivan care este accidentată. 

Să sperăm însă că jucătoarea se va axa mai mult pe handbal ca până acum și va reuși să fie o componentă de bază în echipa profesorului Tadici.

De altfel, profesorul Gheorghe Tadici s-a remarcat de-a lungul timpului ca fiind cel sub comanda căruia s-au născut numeroase talente în handbalul feminin, care înainte de a ajunge sub comanda acestuia nici nu știau ține bine mingea în mână.   

Adauga comentariu