Să merg sau să nu merg la REFERENDUM?

Să merg sau să nu merg la REFERENDUMUL familiei?

Este o întrebare la care mulți români încă nu au găsit răspunsul corect. Nu l-au găsit pentru că nu au știut unde să caute. De fapt ce să caute? Care ar fi raspunsul corect pentru noi ca familie, pentru România?

Din punctul meu de vedere cred că răspunsul corect la această întrerbare este să stăm acasă și să ne relaxăm. Cred că în 2018 fiecare cetățean român are dreptul să-și aleagă singur cum vrea să fie familia lui. NU cred că România trebuie să spargă în jur de 40 de milioane de euro cu acest referendum al familiei. Cu acești bani se pot face multe alte lucruri care să vină în folosul românilor. Nu dau exemple, se știu chiar și din America sau Australia. 

Un alt motiv pentru care nu voi merge la referendum este intrebarea la care trebuie să răspundem. ”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, aceasta este întrebarea la care românii trebuie să răspundă. Nu văd nicio legătură cu familia, cu căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Absolut nicio legătură. Să presupunem că sunt de la țară și că televizorul meu merge toată ziua pe un canal de muzică populară. Așa se întâmpla mereu când trăiau bunicii mei. Cum îmi dau seama că întrebarea are legătură cu familia, din moment ce locuitorii de la sate sunt oleacă cu mintea în altă parte?

De unde să știu eu că inițiatorii acestui referendum nu au alte motive ascunse de a modifica Constituția? Vezi cel mai bine cazul lui Liviu Dragnea, care de când s-a născut se luptă să nu intre la pușcarie, chiar dacă în acest moment este foarte aproape, practic cu un picior și o mână în puscărie. Poate fi și acesta un motiv pentru a sta acasă, deoarece din momentul câștigării alegerilor de câtre PSD, toată forța și-au pus-o pe justiție. Eu vreau o Românie corectă, cinstită și cu oameni corecți.

Nu vreau ca acest referendum să fie doar un exercițiu al PSD-iștilor, pentru un alt referendum mult mai important decât acesta de sîmbătă și duminică și eu să fiu doar un pion în jocul lor.  Mai mult, la acest scrutin nu va funcționa sistemul electronic de prevenire a votului multiplu, nu vor fi instalate camere video, iar românii nu vor putea contesta listele electorale? De ce? Pentru că este un exercițiu pentru alegerile viitoare. 

Așa că fiecare face cum vrea el, eu voi sta acasă. Voi ce alegeți să faceți?

Comentarii

Cristi

01.10.2018 18:02

Domnule Birjac, cand ati scris acest articol cat timp v-ați documentat, a-ți cautat raspunsuri. Daca ati fi facut o, sigur ati fi gasit rasounsurile, la nedumeririle dmv.

Sebi

01.10.2018 20:23

Deci daca v-ati fi informat mai bine, toate cele spuse mai sus sunt argumente care nu au nici o baza. 1. Motivul pentru care se organizeaza referendumul este ca 3 milioane de romani si-au manifestat dorinta de a avea o consultare a societatii pe aceasta tema si care sa se pronunte referitor la aceasta speta. Daca traim intr-o democratie nu vad rostul intrebarii de ce sa cheltuim atatia bani pe acest referendum.2. Legea nr.5 din 2000 , specifica clar ca intrebarea care este pusa pe buletinele de vot trebuie sa fie sub un anumit tipar ( sa facem diferenta intre referendumul din 2009 care era consultativ si doar cerea parerea societatii si acesta care are rol decizional ).3. Referendumul nu este unul a lui Dragnea. Este initiat de 3 milioane de romani, care stiu in ce cred si stiu ce valori trebuie sa protejam in Romania. Si il citez pe filozoful roman Mihail Neamtu: "Sa nu mergi la referendum pentru ca este organizat de Dragnea, este ca si cum nu ai traversa muntii pe Transfagarasan pentru ca este construit de Ceausescu."Deci sa realizam ca trebuie sa mergem la vot si sa ne manifestam opinia asupra acestui subiect.

Adi

02.10.2018 10:55

FALS: Organizarea Referendumului costă bani, care se puteau folosi la școli și spitale

ÎN REALITATE: Democrația costă bani. Toate alegerile costă bani. Consultarea populară costă bani. Este oare mai bine să suprimăm democrația și să lăsăm unei elite luminate toate deciziile? Cheltuielile democratice însă nu scuză guvernanții de lipsa de performanță economică.

https://www.HaiLaReferendum.ro/?slide=22

Adi

02.10.2018 10:57

FALS: Întrebarea de la referendum ascunde o capcană ce va fi exploatată ulterior ÎN REALITATE: Întrebarea este conformă cu Constituția României art. 151 și Legea 3/2000, art. 7. Prin referendum se ratifică o lege de modificare a Constituției care a fost adoptată de Parlament, cu 2/3 în ambele camere, în ultimele 30 zile. Nu se aplică la legi ce vor fi adoptate în viitor. Constituția României art. 151 și Legea 3/2000, art 7 sunt disponibile online la: https://www.constitutiaromaniei.ro/art-151-procedura-de-revizuire/ http://legislatie.resurse-pentru-democratie.org/legea/3-2000.php https://www.HaiLaReferendum.ro/?slide=31

Adi

02.10.2018 11:02

FALS: Referedumul e inutil pentru că nici referendumul cu 300 de parlamentari nu a fost pus în practică

ÎN REALITATE: Referendumul cu 300 parlamentari a fost CONSULTATIV și avea nevoie de o lege ulterioară pentru a fi pus în practică. În cazul definirii căsătoriei, legea de revizuire a Constituției a fost în prealabil adoptată iar Referendumul este DECIZIONAL și devine lege prin simpla sa validare.

https://www.HaiLaReferendum.ro/?slide=16

Adi

02.10.2018 11:04

HaiLaReferendum.ro

ION

02.10.2018 12:15

DA FARACAS UNDE-I?

Adauga comentariu