Romsilva a donat material lemnos pentru Casa Memorială de la Bădăcin. Lemnele vor fi folosite la izolarea podului și la confecționarea unei „porți sălăjene” la intrarea în curtea casei

Romsilva a donat material lemnos pentru Casa Memorială de la Bădăcin. Lemnele vor fi folosite la izolarea podului și la confecționarea unei „porți sălăjene” la intrarea în proprietate. 

Specialiștii de la Muzeul de Istorie și Artă Zalău au făcut măsurători pentru expoziția permanentă care va fi organizată în casă și au analizat în vedera conservării, inscriptia romană și „sfinxul” de lângă morminte.

Pardoseala pe holuri este aproape finalizată  

Campania de strângere de fonduri pentru reabilitarea casei memoriale Iuliu Maniu de la Bădăcin a demarat în februarie 2015 la inițiativa preotului paroh din localitate, Cristian Borz. Din donații s-a adunat suma neceară pentru consolidarea fundației, în 2016 au fost consolidați pereții, apoi acoperișul casei. Tot în 2016, casa și terenul au revenit Episcopiei greco catolice. Până în prezent s-au cheltuit aproximativ 200.000 de euro pentru reabilitarea casei memoriale, iar banii au fost strânși din donații.

Texte și imagini inedite cu informații despre viața lui Iuliu Maniu apar într-o carte interactivă care poate fi văzută în cadrul expoziției de bază a Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău. 

foto Cristian Borz

Adauga comentariu