Robert Goie, singurul sălăjean participant la Youth Council 2021, un program de dezvoltare organizat de FRF

Robert Goie este unul dintre puținii conducători tineri din fotbalul sălăjean, activând până la vârta de 32 de ani la FC Zalău, Sporting Zalău și Barcău Nușfalău. Fostul arbitru se simte foarte bine în această postură și este interesat să și dezvolte cunoștințele în acest domeniu, lucru confirmat și de faptul că a fost singurul sălăjean participant la acest curs de dezvoltare a liderilor sportivi, pentru al doilea an la rând. 

Lansat în 2017, Youth Council își propune să devină unul dintre cele mai importante programe de leadership sportiv pentru tineri din Europa și din lume. Misiunea programului este de a se implica activ în educația profesioniștilor din fotbal cu scopul de a forma o comunitate de lideri care produc schimbări pozitive în sportul românesc. 

Programul Youth Council este realizat cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann și face parte din propunerea Federației Române de Fotbal de a educa oamenii implicați în fenomenul fotbalistic. În cele cinci ediții, aproape 300 de participanți au interacționat cu personalități din lumea sportului și au contribuit la dezvoltarea comunității sportive prin idei și proiecte de echipă.

“Fiind pasionat de tot ce înseamnă conducerea unui club de fotbal, de la organizarea de evenimente și până la mediatizarea în online a acțiunilor unei echipe, acest program mi-a venit ca o mănușă. A fost o onoare pentru mine să am șansa să asist la prezentări ale unor nume importante din fotbalul european, precum 𝐍𝐚𝐝𝐢𝐧𝐞 𝐊𝐞ß𝐥𝐞𝐫, 𝐋𝐚𝐮𝐫𝐚 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞𝐬, 𝐓𝐚𝐫𝐚𝐬 𝐌𝐮𝐤𝐨𝐯𝐨𝐳, 𝐃𝐚𝐯𝐢𝐝 𝐁𝐫𝐮𝐜𝐞 sau Răzvan Burleanu. De asemenea, două teme care mi-au atras atenția foarte mult au fost legate de partea comercială și de media a cluburilor, lectorii 𝐊𝐢𝐞𝐫𝐚𝐧 𝐌𝐚𝐠𝐮𝐢𝐫𝐞 și 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐢𝐧 𝐆𝐚̆𝐛𝐫𝐢𝐚𝐧 oferindu-ne o sumedenie de sfaturi și ponturi în acest segment. Yoth Council este un program foarte util pentru tinerii care vor să se dezvolte și să acumuleze informații noi în zona de administrație sportivă, însă cu regret am constatat faptul că pentru al doilea an la rând am fost singurul sălăjean înscris”, a declarat Robert Goie. 

Pe lângă certificatele de participare, cei 163 de tineri participanți la ediția din acest an a Youth Council vor fi invitați special la primul joc oficial al echipei naționale, urmând a se întâlni față în față cu lectorii alături de care au conversat în cele 4 zile de cursuri.

Adauga comentariu