Rețeaua de iluminat public se tot extinde de trei ani. 54 de străzi din Zalău beneficiaza deja de iluminat nocturn, iar proiectele continuă și anul acesta

Primăria municipiului Zalău continuă proiectele privind înlocuirea și completarea rețelei de iluminat stradal pentru dezvoltarea infrastructurii urbane și creșterea calității vieții în oraș. Începând cu anul 2016 până în decembrie 2018, rețeaua de iluminat public a fost extinsă și modernizată pe o lungime de 13,7 km. Cetățenii de pe 54 de străzi beneficiază de acest tip de investiții care vor continua în 2019 – 2020 pe o lungime de 8,5 km și pe alte 25 de străzi.

În perioada 2016 – 2020 au beneficiat sau vor beneficia de extinderea rețelei de iluminat stradal în cadrul contractului de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public zone de pe străzile Colinei, Crișan, Vișinilor, Mihai Eminescu, Gheorghe Doja, Locotenent Col. T. Moldoveanu, Lt. Col. Pretorian, Ioan Nechita, B.P. Hașdeu, Torentului, Păcii, Meteorologiei, Tudor Vladimirescu, Cloșca, Primăverii, General I. Dragalina, Sfânta Vineri, George Coșbuc, Simion Bărnuțiu, Trandafirilor, Vânătorilor, Pomilor, Pârâului, Anatol Baconski, Părului, Stadion, Armoniei, Pictor Ioan Sima, Aleea Toamnei, Aleea Năzuinței,  Aleea Pionierilor, Bulevardul Mihai Viteazu, Piața 1 Decembrie 1918.

Lucrări de modernizare și extindere a rețelei de iluminat vor fi implementate cu finanțare nerambursabilă din fonduri europene, prin POR 2014 – 2020, în cadrul contractului semnat anul trecut în octombrie, aflat în prezent în etapa de licitație. Lucrările vor fi executate pe o lungime de 36 km, iar valoarea acestora este de 23.099.159,17 lei. O altă cerere de finanțare se află în curs de evaluare de către ADR – NV Cluj pe același program de finanțare, în cadrul proiectului ”Modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalău. Etapa II”, în valoare de 13.392.195,17 lei.

Adauga comentariu