REFERENDUMUL FAMILIEI. PSD Sălaj și UDMR Sălaj cer sălăjenilor să meargă la vot. PNL Sălaj le spune sălăjenilor să facă ce vor. PMP Sălaj zice că este o pierdere de timp și bani.

Pe 6 și 7 octombrie, românii sunt chemați de putere la referendumul familiei. Trebuie să răspundă cu ”DA” sau ”NU” la o întrebare care la prima vedere poate creea confuzie: ”Sunteți de acord cu legea de reviziure a Cosntituției României în forma adoptată de Parlament?”. 

Ziarul de Sălaj a stat azi de vorbă cu partidele politice din Sălaj pentru a oferi cititorilor opinia lor. PSD Sălaj și UDMR Sălaj cer sălăjenilor să meargă la vot. PMP Sălaj zice că este o pierdere de timp și bani, în timp ce  PNL Sălaj le cere sălăjenilor să facă ce vor. 

Iuliu Nosa -  deputat PSD și președinte executiv PSD Salaj  

”Toată această acțiune a început ca un demers al societății civile, după care a ajuns în Parlament. Eu sunt convins că la nivel național va avea un rezultat bun, astfel încât Constituția să fie modificată pe ceea ce a decis Parlamentul și anume ca familia să aibă la bază căsătoria liberă dintre un bărbat și o femeie. Cred că toți ar trebui să mergem la referendum”, a declarat Iuliu Nosa. 

Președintele executiv al PSD Sălaj a mai adăugat că întrebarea pusă la refendum ar putea creea anumite confuzii, însă crede în puterea de discernământ a romănilor

”Intrebarea pusă la referendum poate creea anumite confuzii la cei care se vor prezenta la urne, dar cred că la nivel național alegătorii au cunoștințele necesare pentru a răspunde corect la intrebarea din chestionar”, a încheiat președintele executiv al PSD Sălaj, duputatul Iuliu Nosa.

Seres Denes - Senator UDMR și presedinte UDMR Salaj

”Având în vedere că este o inițiativă cetățenească care este suținută de 3 milioane de semnături, noi încurajăm lumea să meargă la Referendum și să voteze fiecare după opțiunile și convingerile personale. Societatea noastră este creștină și o parte ar opta și pentru alte variante, dar cred că majoritatea cetățenilor noștri sunt creștini și doresc ca o căsătorie să încheie între un bărbat și o femeie. Din punctul meu de vedere căsătoria trebuie să se încheie între un bărbat și o femeie. 

Adrian Popan - Președinte PMP Sălaj

”Este o pierdere importantă de bani și de timp. Avem lucruri mai importante în țara de făcut decât acest referendum. Noi din tradiție suntem ortodocși, iar căsătoria în Ortodocsie se încheie între un bărbat și o femeie. Din punctul meu de vedere acest referendum este un exercițiu pentru PSD de a vedea cum răspunde electoratul lor la chemările PSD”.

Claudiu Bîrsan - lider PNL Sălaj

”Poziția PNL Sălaj cu privire la acest referendum al familiei este următoare: sălăjenii să facă ce vor, dacă vor să se prezinte la urne, dacă nu să nu se prezinte”

 

Comentarii

Vlad

26.09.2018 00:22

Ce intrebare sireata !!!!  Aceasta va masca si alte modificari ae constitutiei care astfel vor capata girul popular, girul referendumului. In acest fel vor fi trecute si alte modificari ale constitutiei pentru care sunt interese in diferite cercuri .  ATENTIE SI NU VA LASATI MANIPUATI !!!! In felul in care a fost intocmita intrebarea nu mai reprezinta ceea ce se dorea de marea masa populara. MARE MARE ATENTIE !!! Pana intrebarea este foarte clara totul este o mare inselatorie.

Adauga comentariu