Reacția Direcție Silvice Sălaj, după ancheta RECORDER cum se eliberează funcții pentru membrii de partid

Jurnaliștii de la Recorder au intrat în posesia unor înregistrări care arată cum mai mulți șefi de direcții silvice din întreaga țară au fost schimbați din funcție în urma unei campanii de șantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului.

Din ancheta Recorder intitulată ”Lecție de șantaj în Guvernul României: cum se eliberează funcții pentru membrii de partid”, face parte și Direcția Silvică Sălaj.

Din înregistrări deținute de sursa citată, rezultă că omul care a pus în practică această operațiune a fost secretarul de stat Gelu Puiu. Secretarul de stat s-a lăudat în fața apropiaților că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic prin aceeași metodă: amenințându-i cu controale care sigur vor descoperi o neregulă.

Directia Silvică Sălaj a avut o reacție în acest sens la solitarea jurnalistilor de la Ziarul de Sălaj. Instituția din Sălaj susține că actualul director, Viorel Mihiș a fost delagat în 16 martie 2020 pe funcția de diretor după ce fostul director, Bogdan Pop a solicitat să fie mutat ca șef birou tehnic la Direcția Silvică Sălaj, din motive personale.

”Domnului ing.Viorel Mihiș i-au fost delegate atribuțiile și competențele funcției de director al Direcției Silvice Sălaj de către Directorul General al Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva, începând cu data de 16.03.2020. Decizia a fost luată ca urmare a solicitării, din motive personale, a titularului postului de director de la acea dată, domnul ing. Bogdan Emil Pop, de a îndeplini funcția de șef birou tehnic la Direcția Silvică Sălaj. Domnul ing.Viorel Mihiș a ocupat până la data de 16.03.2020 funcția de șef al Ocolului Silvic Ileanda, având o experiență în domeniul silviculturii de peste 20 de ani”, ne-a transmis Biroul de Presa al Direcției Silvice Sălaj. 

Adauga comentariu